Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova metoda

Kontraceptivni nakit: Elegantan način sprječavanja trudnoće

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
10.04.2019.
u 17:52

Znanstvenici su pronašli način da kontraceptivne hormone smjeste u naušnice, satove i prstenje te oni postupno prodiru u kožu

Kontraceptivni nakit koji ispušta hormone te oni prodiru u kožu žene koja ga nosi, mogao bi postati nova popularna metoda za sprečavanje neželjenog začeća.

Znanstvenici su pronašli način da kontraceptivne hormone smjeste u naušnice, satove i prstenje te oni postupno prodiru u kožu, navodi Georgia institute of Technology koji razvija ovu metodu.

- Ova tehnika mogla bi omogućiti ženama da spriječe neželjenu trudnoću - kazao je vodeći znanstvenik Mark Prausnitz, prenose mediji.

Sve što žena treba učiniti jest nositi hormonski nakit najmanje 16 sati na dan. Taj vremenski period dostatan je da ispusti količinu hormona dovoljnog za djelotvornu zaštitu od neželjene trudnoće.

Za sada je kontraceptivni nakit u ispitnoj fazi i testiran je na štakorima, a znanstvenici su izvijestili da su ženke dobro podnijele hormonske naušnice.

Ključne riječi

Komentara 1

AI
airbender
21:28 10.04.2019.

popovi na aparatima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije