Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ne prestaje oduševljavati svojim fantastičnim izgledom i linijom na kojoj joj mnogi mogu biti zavidni. Sada je otkrila koje su tajne njene kuhinje te nekoliko trikova koji joj pomažu ostati na pravom putu. – Ne brojim kalorije, nego pazim na glikemijski indeks hrane. Ne konzumiram nikakav dodani šećer i kalorična pića. Dodani šećer skroz sam izbacila iz prehrane, a reduciram sol i škrob koliko mogu – rekla je za 24sata Grabar-Kitarović koja od vidljivih masnoća konzumira samo maslinovo ulje.
Ne slijedi dijete s niskim unosom kalorija. Umjesto toga, preferira hranu bogatu hranjivim tvarima, zamjenjujući namirnice s praznim kalorijama hranom koja nudi više nutritivnih vrijednosti, bez obzira na kalorijsku vrijednost. Na primjer, umjesto pomfrita, odabire grčku salatu.
VEZANI ČLANCI:
Bivša predsjednica veliki je fan mediteranske kuhinje, a posebice onakve kakvu je kuhala njena baka. – Puno raznih primorskih maneštri od povrća, mahuna i grahorica, puno zelenog lisnatog i drugog povrća bez ili s malo škroba, puno raznih salata, riba, piletina, orašasti plodovi i sjemenke, obični jogurt ili kefir, grobnička palenta – navela je Kolinda. Povremeno konzumira crveno meso, posebice steakove ili bolognese.
– Volim avokado, ali kod nas je teško pronaći dobar i dovoljno zreo avokado – dodala je. Iako kruh izbjegava kad god je to moguće zbog putovanja i ritma života, ponekad ga je ipak prisiljena pojesti. Nastavlja: – Pizzu obožavam, ali si je rijetko priuštim, samo kada sam vani u dobrom društvu. Kada naručim pizzu, mora biti nakrcana povrćem. Sreća da povrće i salate doista obožavam i ne mogu bez njih kao i bez dobre juhe ili variva.
VEZANI ČLANCI:
Otkrila je i svoj trik kojim reducira količinu tjestenine. ‘Vrlo malo tjestenine pomiješam s rezancima od tikvice koje sama napravim. Malo ih posolim da puste vodu, procijedim i zagrijem u tavi s neprianjajućim dnom da ostanu hrskavi te pomiješam s umakom bolognese. Obožavam i pašticadu, ali samo onu koju sama radim. Srećom je toliko komplicirana i toliko vremena ode na nju pa to bude jako rijetko, jer što je pašticada bez njoki – zaključila je Grabar-Kitarović.
Nutricionisti savjetuju: Ove četiri namirnice trebate jesti ako želite smršavjeti
Hrvatica❤️❤️❤️❤️