Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čekali hitnu!

Kćer im se gušila nared restorana, a osoblje im nije pomoglo nego tražilo da plate!

Google Street View
29.11.2019.
u 10:31

U indijskom restoranu Gulshan u Velikoj Britaniji osoblje je zamolilo roditelje mogu li platiti svoje jelo dok su oni čekali hitnu da spasi njihovu kćer koja je dobila alergijsku reakciju.

Tinejdžerica (16)  je naručila Tikka Masala piletinu, a nakon dva, tri zalogaja dobila je alergiju. Počela se loše osjećati, a jezik je počeo oticati što izaziva gušenje. Kada su roditelji shvatili da je dobila alergijsku reakciju na jelo odmah su pozvali hitnu pomoć da joj daju dozu adrenalina

Dok su čekali hitnu pomoć i pokušavali pomoći na bilo koji način kćeri, osoblje je, umjesto da pomognu prišli njihovom stolu i zamolili ih da plate račun.

Testiranje je pokazalo da je jelo sadržavalo protein kikirikija, a restoran nije imao odgovarajući zakon o sigurnosti hrane.

Direktor Gulshana, Suffian Rahman bio je na sudu da zastupa svoj biznis i prizna kršenje zakona o sigurnosti hrane. Govoreći u njegovo ime, Stuart Athey je rekao: "Još uvijek je šokiran ovim događajem. Ispričao mi je i da su gosti morali platiti svoju narudžbu. Šokiran je da je osoblje moglo ovako postupiti. Odmah je pokrenuo istragu."

Posljedice ovog događaja koji se dogodio u studenom prošle godine osjetili su konobar i kuhar koji su odmah otpušteni, a Rahman se pokušao odužiti obitelji.

Restoran je patio kaznu od 67 i pol tisuća kuna i odštetu žrtvi od gotovo 9 tisuća kuna. Kada je restoran pregledan nakon incidenta, utvrđeno je da su postojali pogrešno označeni sastojci, nedovoljno educirano osoblje i nedovoljno odvajanje hrane da se spriječi ovaka situacija.

Lokalno vijeće smanjilo je ocjenu higijene hrane s četiri na jedan. U travnju ove godine uslijedila je ponovno inspekcija i restoran je dobio ocjenu pet. Djevojka se oporavila nakon noćenja u bolnici.

Komentara 5

Avatar southman
southman
11:10 29.11.2019.

Pvro plati pa se onda guši !

SV
SveJeUzalud
11:42 29.11.2019.

...biče nasred testorana...

Avatar Mentat
Mentat
11:31 29.11.2019.

Nije umrla, dobro su svi prošli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije