Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za tlakaše

Jeste li znali? Vitamin C pomaže sniziti krvni tlak

vitamin
Arhiva
30.04.2012.
u 13:31

Prestanite toliko soliti hranu, kad ste žedni, iscijedite jedan limun i nema bojazni od hipertenzije...

Američki znanstvenici utvrdili su da povećane doze askorbinske kiseline mogu pomoći sniziti tlak odraslih osoba, objavio American Journal of Clinical Nutrition.

Istraživanje je obuhvatilo više od 1400 ispitanika uključenih u 29 prijašnjih studija. Rezultati su pokazali da do umjerenog snižavanja krvnog tlaka može doći u razdoblju od osam tjedana uzimanja 500 miligrama vitamina C dnevno, odnosno oko pet puta više od preporučenih dnevnih količina.

Znanstvenici vjeruju da vitamin C pomaže održavanju odgovarajuće razine dušikova oksida, vrlo važnog čimbenika u borbi protiv hipertenzije. Zato preporučuju uzimanje što više voća i povrća bogatog spomenutim  vitaminom, a kada ga ponestane na tržnicama, vitamin možete nadoknaditi tabletama.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije