Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPROBAJTE I VI

Jednostavan test od 30 sekundi kojim ćete provjeriti koliko vam je srce zdravo

shutterstock
02.01.2020.
u 07:49

Ovim jednostavnim testom, otkrićete je li vrijeme da posjetite doktora.

Kako bi bili zdravi i živjeli dugo, vaše srce mora biti zdravo. Bright Side donosi jedan jednostavan test kojim možete provjeriti koliko vam je srce zdravo, piše Mirror.

Prvo što trebate je naći posudu u koju vam stanu obje ruke. Zatim ju napunite hladnom vodom, možete dodati i nekoliko kockica leda kako bi bolje izveli test.

Nakon toga uronite svoje ruke u vodu i držite ih tako točno 30 sekundi. Nemojte ih držati predugo, a ni prektatko jer vam neće bit dobri rezulati.
Nakon 30 sekundi, izvadite ruke van i pogledajte si prste.

Ako su se vaši prti zacrvenili znači da nemate problema sa kisikom u krvi, a to je znak da su vam srce i cirkulacija zdravi.
No, ako su vam prsti poplavili ili poblijedili, to je znak da vam nedostaje kisika u krvi. I trebali biste popričati sa svojim doktorom.

Nakon što ste uspješno obavili test, masirajte svoje prste dok se ne vrate u normalu i gotovi ste.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
08:37 02.01.2020.

Jesenti milu bigulicu, je li to najmoderniji način otkrivanja kardiovaskularnih bolesti? Otkad je to medicina postala tako jednostavna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije