Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
među odraslima

Igračke koje izazivaju najviše nostalgije su Lego kocke i Barbie lutka, kaže istraživanje

Pixabay
31.01.2023.
u 07:00

Prisjećajući se svog djetinjstva, 38 posto ispitanih reklo je da su najviše voljeli igračke s kojima su se mogli igrati s prijateljima, dok su 37 posto više privlačile igračke koje su im poticale maštu.

Prema nedavno provedenoj anketi, odrasle osobe u prosjeku sačuvaju čak 20 igračaka iz djetinjstva, a dvije trećine ljudi svoje stare igračke čuva i za svoju djecu i unuke. Tako je pokazala anketa o omiljenim igračkama iz djetinjstva koju je naručila tvrtka Busy Bees, a istražila je i kako su se igračke, kao i način na koji se djeca igraju, mijenjali kroz vrijeme.

Ovo su najpoznatije optičke iluzije koje će vas itekako zbuniti

1/5

Prema anketi, igračke kojih se najradije sjećamo su lutka Barbie i LEGO kocke.

“Iako su se tijekom godina mijenjale, zadovoljstvo koje igračke pružaju i važna uloga koju imaju u razvoju djeteta ostaju isti", poručili su naručitelji studije.

Tijekom posljednjih 40 godina koliko oni postoje, kažu, u industriji igračaka su se dogodile ogromne promjene; od popularnih likova, preko materijala, pa sve do tehnologije koja se primjenjuje u izradi.

Upravo zbog toga mnogi još čuvaju svoje omiljene podsjetnike na to bezbrižno doba, a 74% ih svoju kolekciju smatra čak i dragocjenom.

Od njih, 13% uspjelo je svoje igračke sačuvati u savršenom stanju, a 43% ih održava u dobrom stanju.

Prisjećajući se svog djetinjstva, 38 posto ispitanih reklo je da su najviše voljeli igračke s kojima su se mogli igrati s prijateljima, dok su 37% privlačile one igračke koje su im poticale maštu.

Osim toga, polovica vjeruje da su ih upravo igračke potaknule na veću aktivnost, dok 45% smatra da su im potaknule i kognitivni razvoj.

Ipak, dvije trećine ispitanih kaže smatra da se danas više ne proizvode tako dobre igračke kao u njihovom djetinjstvu, a 94% na igranje gleda kao na važan dio odgoja njihove djece i unuka.

“Roditelji i bake i djedovi razumiju vitalnu ulogu koju igračke igraju u razvoju djeteta tijekom godina odrastanja."

„Bez obzira na to koliko su se igračke promijenile u proteklih 40 godina, vrijednosti igre ostaju iste – i to je razlog zašto mnogi roditelji žele igračke iz svog djetinjstva proslijediti svojoj djeci i unucima", dodali su u istraživanju, prenosi Mirror.

Djevojka otkrila: 'Želim izgledati kao Barbie, ali obitelj me se odrekla zbog plastičnih operacija'


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije