Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Govorili su joj da ide na dijetu: Tek je na pregledu otkrila zašto se deblja

Kayla Rahn iz Montgomeryja, Alabama, ispričala je o svojoj višemjesečnoj patnji uzrokovanoj neobjašnjivim problemima s trbuhom, boli i dobivanjem na težini.
29. lipnja 2018. u 16:59 2 komentara 6772 prikaza
Operacija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Cista od 22 kilograma uklonjena je iz jajnika žene čiji je želudac bio toliko velik da joj je liječnik rekao da ode na dijetu, a stranci su je pitali očekuje li blizanke. Kayla Rahn iz Montgomeryja, Alabama, ispričala je o svojoj višemjesečnoj patnji uzrokovanoj neobjašnjivim problemima s trbuhom, boli i dobivanjem na težini, prenosi DailyMail

rak dojke Novi pristup Rak dojke u uznapredovaloj fazi prvi put izliječen imunoterapijom

Ova tridesetogodišnjakinja je rekla da su problemi s trbuhom prošle godine utjecali na njene svakodnevne aktivnosti.

- Nisam mogao otići do automobila bez da izgubim dah, prepričava Rahn. Međutim, medicinski stručnjaci jednostavno su joj rekli da izgubi težinu. 

- Oko godinu dana sam pokušavala izgubiti težinu, ali se događalo upravo suprotno, samo sam je dobivala

Anđela Tičić PREMINULA Dobila virozu pa pala u komu: Mlada Bibinjka izgubila je posljednju borbu sa sepsom

Bila je zgrožena kada su je stranci zaustavili i pretpostavljali da je trudna.

- Stvarno sam izgledala kao da sam trudna devet mjeseci. Otišli smo na večeru i netko me pitao imam li blizanke. To mi je bilo užasno frustrirajuće i grubo, ističe Rahn. 

Srećom, njezina je majka preuzela inicijativu kada je bol u želucu postala neizdrživa i odvela je na hitnu pomoć u bolnici Jackson, Montgomery, gdje su dijagnostički testovi otkrili veliku masu u njezinom jajniku. Rahn kaže da kada je čula dijagnoza, briznula je u plač. 

Prosvjed Čekanje na čudesno izlječenje Oboljeli moraju odustati od terapije kad se mijenja cijena lijeku jer nemaju za nadoplatu

- Znala sam da nešto nije u redu - rekla je.

Morala je na operaciju kako bi joj otklonili ogromnu masu, cistu od 22 kilograma iz jednog od njezinih jajnika. Težina ciste je odgovarala masi majke koja nosi šest beba jer je prosječna težina novorođenčadi oko 3.40 kilograma

Dr. Gregory Jones ginekolog koji je bio među liječničkim timom koji je obavio kirurški zahvat ističe da je cista bila benigna te da je to jedna od najvećih koje je ikad vidio. Rahn kaže da se nada da će njezina priča potaknuti druge da slušaju svoja tijela. Osim što je boljeg zdravlju, još jedna od glavnih pozitivnih stvari jest ta što sada ponovno može nositi odjeću koju nije mogla prije godinu dana. Bolnica je pohvalila medicinsko osoblje na svojoj Facebook stranici, rekavši: 

- Hvala našim nevjerojatnim liječnicima u bolnici Jackson koji su pomogli ovoj mladoj dami da se vrati na noge nakon što je pronađena cista od 22 kilograma u Kaylinom jajniku. Nakon što je dr. Sample shvatio o čemu je riječ i dao pravu dijagnozu, dr. Seirafi i dr. Jones bili su u mogućnosti ukloniti cistu i omogućiti Kayli da se osjeća puno bolje, stoji u priopćenju. 

Pogledajte i galeriju: Ovo je ljekoviti napitak koji će vam pomoći očuvati zdravlje sa samo dva sastojka

Operacija
1 / 4
Ovo je ljekoviti napitak koji će vam pomoći očuvati zdravlje sa samo dva sastojka
terapija svjetlom Fototerapija – postupak, djelotvornost i nuspojave Prehlada ALTERNATIVNA METODA Konačno je došao kraj običnoj prehladi?! Znanstvenici razvili novi lijek!
Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • Alan:

    Slažem se da treba slušati svoje tijelo, ali ta mlada žena niti je slušala svoje tijelo niti je vodila brigu o svom zdravlju. Jedna od stvari koje sami možemo učiniti za svoje zdravlje je da obavljamo redovne preglede. Žene, bez ... prikaži još! obzira na godine, obavezno jednom godišnje ginekološki pregled i pregled dojki. Ako nećemo same to napraviti, nitko neće umjesto nas.