Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
supernamirnice

Gorčina koju obožavamo: Rižoto od crvenog radiča s bademima učinit će vam ovaj dan posebnim

Shutterstock
30.03.2023.
u 09:31

U ovom izvrsnom receptu jednako mogu uživati i vegani jer ne sadrži namirnice životinjskog podrijetla, a savršeno se uklapa u jelovnik kada želite pojesti obrok od zdravih namirnica koje imaju blagvotvoran učinak na čitav organizam.

Zdravstvenim dobrobitima radiča nema kraja – ovaj plod krcat je vitaminima i mineralima zbog čega je prozvan i čuvarom mladosti, a stručnjaci tvrde da kao snažan antioksidans čuva naše stanice od propadanja i štetnog utjecaja slobodnih radikala. Radič možete jesti kao samostalnu salatu ili kao dodatak zelenim lisnatim salatama, ali izvrsno podnosi i termičku obradu te se slaže s mnogim ukusnim namirnicama. Probajte pripremiti ovaj rižoto i odmah će vam biti jasno o čemu govorimo!

Foto: Shutterstock

Rižoto od crvenog radiča s bademima

Sastojci:

  • 170 g arborio riže
  • 200 g crvenog radiča
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 20 ml bijelog vina
  • 1 glavica ljutike
  • 1 režanj češnjaka
  • 80 g badema
  • 20 g svježeg peršina, sjeckanog
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 okretaj svježe mljevenog papra
  • sol po ukusu

Foto: Shutterstock

Priprema:

Sitno nasjeckajte bademe, peršin, češnjak i ljutiku. Narežite glavice radiča na trakice (odvojite nekoliko komada za ukras). Nasjeckane bademe prepržite na tavi dok ne porumene i ostavite sa strane. U loncu zagrijte dvije žlice ulja i pržite ljutiku oko 3 minute ili dok ne postane mekana i zlatna. Dodajte češnjak, radič i sol po ukusu. Sve kuhajte na srednje laganoj vatri oko 5 minuta ili dok radič ne omekša. U međuvremenu zagrijte prethodno pripremljeni temeljac. Dodajte rižu na radič i dobro promiješajte. Pirjajte rižu s bijelim vinom i kuhajte 2-3 minute uz konstantno miješanje. Nakon što vino ispari počnite postupno kuhačom dodavati temeljac. Kad riža upije tekućinu dodajte ponovo i tako ponavljajte proces dok riža ne bude kuhana. Trebat će vam otprilike 20 minuta, riža će biti prilično mekana i kremaste teksture. Isključite vatru, posolite i dodajte prstohvat papra, badema i peršina, dobro miješajući. Ukrasite komadićima sirovog radiča i poslužite odmah.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije