Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Da krumpir zadrži svoj oblik i da se ne raspadne, u vodu dok se kuha dodajte malo octa

Krumpir
Shutterstock
07.07.2022.
u 07:00

To će mu pomoći zadržati čvrstoću jer će mu opnu učiniti čvršćom pa se neće raspasti

Svestrani je krumpir mnogima omiljeni prilog jer se priprema na nekoliko različitih načina, a ljubitelji znaju da je bogat i vlaknima i škkrobom, te sadrži neke od esencijalnih vitamina poput C, B6, i K vitamina, kao i minerale kalij, kalcij, cink, fosfor, mangan i bakar. Uz to, krumpir ima i manje kalorija od kruha, riže i tjestenine, što mu je sigurno plus.

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put

Krumpir
1/5

Taj je gomolj iz Perua u Europu stigao još u 16. stoljeću, a mnogim je zemljama zahvaljujući klijanju i u lošim klimatskim uvjetima krumpir stanovništvo spašavao od gladi i tako pridonosio porastu populacije i razvoju ekonomije.

Krumpir je jeftin, a hranjiv i zdrav, te izvrstan za uzgoj gotovo posvuda; ujedno je i prva namirnica uspješno uzgojena u svemiru. 

Tijekom kuhanja u vodu dodajte malo octa

Kada želite skuhati krumpir poslužite se odličnim trikom i u vodu dodajte malo octa koji će mu pomoći zadržati oblik. Preporučuje se da krumpir kuhate oko 30 minuta, a ocat ulijete nakon 10, piše recipetips

On će mu pomoći zadržati čvrstoću jer će mu opnu učiniti čvršćom. Tako će krumpir u kuhanju zadržati svoj oblik, a neće se raspasti ni postati kašast. Možete dodati bilo koji ocat koji imate pri ruci - vinski, jabučni ili alkoholni, svejedno je.

Kod skladištenja treba pripaziti na tri stvari - mrak, temperaturu i suhoću mjesta. Krumpir je najbolje skladištiti na suhom i tamnom mjestu, jer primjerice vlaga iz hladnjaka mu može promijeniti okus.

Temperatura treba biti između pet i osam stupnjeva. Također je važno ne koristiti najlonske, odnosno plastične vrećice za držanje krumpira jer u njima postoji opasnost od bržeg truljenja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije