Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za blistav osmijeh

Crno vino je zdravije za zube i štiti ih od bakterija

vino
02.12.2009.
u 10:30

Crno vino izbjegavaju svi koji žele pokazati svoj predivan osmijeh. No, prema najnovijim istraživanjima znanstvenika crno vino je i te kako zdravo za zube.

Već je poznato da crno vino izbjegavaju svi oni koji žele pokazati svoj predivan osmijeh i snježnobijele zube. No, prema najnovijim istraživanjima znanstvenika crno vino je i te kako zdravo za zube.

Otkrili su kako sadrži kemikalije koje štite zube od propadanja i zaustavlja štetnu bakteriju koja se lijepi za zube. Prema ovom istraživanju čaša vina dnevno pomaže u očuvanju zubi i smanjuje potrebu za zubnim plombama.

Usporedbe radi, prijašnja su istraživanja pokazivala kako bijelo vino oštećuje zube zato što sadrži kiselinu koja oštećuje caklinu na površini zuba. Već je odavno poznato i da crno vino štiti od srčanih bolesti i nekih oblika raka.

Ključne riječi

Komentara 2

DE
demokršćanin
11:31 02.12.2009.

ŽALOSNI ZAGORCI! Kada pročitaju ovo otkriće znanstvenika Zagorci i svi oni koji vole kiseliš,zgrozit će se.Bit će žalosni i gemištaši.U današnje vrijeme kada se zubi mogu izbjeljivati crno vino ne škodi bjelini zubi. IN VINO VERITAS!

OB
-obrisani-
12:25 02.12.2009.

Ma nakon par casa sve se to zaboravi ..... ajd\' zivjeli! :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije