Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte već danas

Brzo i lako: Evo kako odčepiti i očistiti sudoper uz samo dva proizvoda

shutterstock
16.01.2023.
u 07:00

Ako niste čistili odvod, možda ćete morati ponoviti ispiranje sodom bikarbonom najmanje dva puta.

Soda bikarbona kuhinjska je namirnica koja može činiti čuda za čišćenje odjeće, uređaja, pa čak i odvoda koji su smrdljivi ili začepljeni. Prirodni mineralni spoj, soda bikarbona može otopiti mineralne naslage i organske materijale poput masti.

Redovito čišćenje sodom bikarbonom može spriječiti stvaranje začepljenja. Prije upotrebe kemijskih sredstava za čišćenje odvoda ili rastavljanja sifona, pokušajte sa sodom bikarbonom da vidite hoće li uspjeti, kako piše The Spruce.

Muči vas pitanje kako se riješiti plijesni u domu? Evo odgovora!

1/11

Zagrijte kipuću vodu u kuhalu za čaj na ploči štednjaka ili u velikoj posudi u mikrovalnoj pećnici. Ulijte malo deterdženta za suđe u odvod i pažljivo izlijte kipuću vodu u odvod. Sredstvo za pranje posuđa pomoći će u otapanju masnih začepljenja.

Ulijte jednu šalicu sode bikarbone u odvod. Za to možete koristiti mjernu posudu ili upotrijebiti lijevak ako imate manji odvod koji otežava izlijevanje izravno u odvodni otvor.

Ulijte jednu šalicu destiliranog alkoholnog octa u odvod. Soda bikarbona je alkalna tvar, a ocat je blaga octena kiselina. Kada se njih dvoje pomiješaju, reagiraju kako bi neutralizirali jedno drugo.

Nakon što se šuštanje smiri, pričekajte pet minuta. Iskoristite ovo vrijeme da zagrijete dvije šalice vode do vrenja. Isperite odvod ovom dodatnom kipućom vodom.

Ako odvod sada teče, pustite vruću vodu iz slavine kako biste sav otpad isprali u odvod. Ako ne istječe, ponovite prethodne korake. Ako dugo niste čistili odvod, možda ćete morati ponoviti ispiranje sodom bikarbonom najmanje dva puta.

Odličan trik kako da vam ručnici budu mekani i mirišljavi: Dodajte samo jedan proizvod u pranje!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije