Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COSI FAN TUTTE U HNK

Zagrebački studenti pokazali svoje vještine i snalažljivost u besparici

29.05.2018.
u 14:44

Vrckav režijski koncept razvila je Dora Ruždjak Podolski, a Tomislav Fačini dirigentsko će vodstvo prepustiti studentima

Muzička, dramska i likovna akademija, Tekstilno-tehnološki fakultet i studij dizajna Arhitektonskog fakulteta ponovno su udružili snage na pozornici zagrebačkog HNK. Ovogodišnji zajednički projekt bila je Mozartova opera Così fan tutte, a najviše snaga uložila je, razumljivo, Muzička akademija u sjajno uigranom studentskom orkestru, zboru i solistima.

Vrckav režijski koncept razvila je, u suradnji sa svojim studentima, Dora Ruždjak Podolski, a Tomislav Fačini će dirigentsko vodstvo nakon premijere prepustiti studentima. Rotirat će se i solističke postave nakon one premijerne, u kojoj je tek pokoja nesigurnost dala naslutiti da je riječ o pjevačima od kojih većina debitira na velikoj pozornici. No, do kraja predstave nestao je svaki trag nesigurnosti, pa su jasni, potpuno usklađeni i nadasve svježi bili glasovi u velikom završnom kvartetu, razrješenju spletke koju su svojim slatkim zaručnicama Fiordiligi (Josipa Gvozdanić) i Dorabelli (Silvija Pleše) pripremili Ferrando (Stevan Karanac, gost iz Beograda) i Guglielmo (Ivan Šimatović).

Svi su oni već dorasli vokalnim bravurama, pa tako i Josip Roša kao izvrsni Don Alfonso te u ulozi Despine Anabela Barić, koja nas je već navikla na svoje sjajne koncertne i scenske nastupe. Svi zajedno trebali su nadvladati skromne materijalne mogućnosti, u čemu su osobito uspješni bili studenti zaduženi za scenografiju, u kojoj je domišljato i na mnogo načina iskorišten bijeli šator obješen na mrežu konopaca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije