Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Velika Scena Atlantic Grupe promovira mlade umjetnike i kreativce

Nova kreativna platforma započinje natječajem na Sarajevo Film Festivalu
20. srpnja 2021. u 09:31 1002 prikaza
Velika Scena Atlantic Grupe
Pogledajte galeriju 1/3

Atlantic Grupa na Sarajevo Film Festivalu (SFF) lansira novu web platformu naziva Velika Scena, koja za cilj ima promovirati talentirane i perspektivne umjetnike koji će upravo na ovoj platformi dobiti sjajne prilike za lansiranje vlastitih kreativnih priča. Velika Scena kreće iz Sarajeva, s partnerskog SFF-a i jedina je platforma ovog tipa na našim prostorima, a funkcionirat će kao mjesto motivacije i podrške, online i offline prostor gdje će se promovirati sloboda izražavanja i te mladim umjetnicima pružiti toliko potrebna vidljivost. Velika Scena nastavak je višegodišnje suradnje Atlantic Grupe i Festivala, a namjera joj je dugoročno pružiti podršku kulturi i umjetnosti kao univerzalnom jeziku.

Riječ je o regionalnoj platformi Atlantic Grupe koja će se nadograđivati i širiti, a na njoj će biti mjesta za sve – muzičare, pisce, glumce, redatelje, likovne stvaraoce, a na Velikoj Sceni prostor će najprije dobiti dizajneri. Svi mladi kreativci pozvani su da se prijave na natječaj za dizajn službene šalice za kavu Sarajevo Film Festivala koji je otvoren od 12. do 31. srpnja 2021. godine, a svi detalji oko natječaja dostupni su na web stranici www.velika-scena.com.

Velika Scena Atlantic Grupe | Autor :

O užem izboru među prijavljenim radovima odlučit će stručni žiri koji čine Lejla Begić Vuletić, koja već više od 20 godina gradi priču Sarajevo Film Festivala kao art direktor u Boom produkciji, službenom dizajn studiju Festivala, Zoran Golub, direktor marketinga SPP Kava Atlantic Grupe i Dragan Šašić, art direktor, dok će tri najbolja rada odabrati publika, glasanjem na online platformi Velike Scene.

Najbolji radovi naći će se na limitiranom izdanju festivalske šalice za kavu koja će biti predstavljena na Sarajevo Film Festivalu 2022. godine, a neće, naravno, izostati ni novčane nagrade. Platforma Velika Scena će kroz live izdanje također biti predstavljena posjetiteljima Festivala u Sarajevu, gdje će biti izloženi radovi iz užeg izbora, a posjetitelji će i uživo na odabranoj festivalskoj lokaciji moći sudjelovati u izboru pobjedničkog rješenja za službenu šalicu za kavu SFF-a.

OPTUŽENA TROJICA POLICAJCA
Presretačima zaustavljali vozače pa im skuplje naplaćivali kazne. Za manju kaznu tražili i besplatne mobitele
Dacia Sandero Stepway
ROBUSTAN I SVESTRAN
Avanturistički duh plus dobar roštilj jednako dan za pamćenje