Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjednici

U četvrtak objavljujemo imena dobitnika nagrada za kratke priče

Irena Škorić
arhiva VL
25.05.2011.
u 15:01

Žiri je ove godine imao posebno težak posao jer je na natječaj stiglo više od 650 priča, od kojih je objavljeno 49. Na natječaju su sudjelovali brojni eminentni hrvatski književnici te je konkurencija bila jača nego ikada prije

U četvrtak, 26. svibnja, točno u podne, u zagrebačkom hotelu Palace bit će objavljena imena pobjednika 46. natječaja za kratku priču Večernjeg lista "Ranko Marinković". Ta je svečanost svojevrsna kruna tradicije koja u Večernjem listu postoji od 1964. godine, otkako postoji naš natječaj za kratke priče. Imena dobitnika za sada su još dobro čuvana tajna, a odabrao ih je stručni žiri u kojem su ove godine bili: akademik Milivoj Solar (predsjednik), dr. Tomislav Sabljak, selektor kratke priče, koji taj posao radi od 1964. godine, književnica Julijana Matanović, redateljica Irena Škorić, lanjska dobitnica druge nagrade za priču Vikend, i Bojana Radović, urednica kulture VL-a.

Žiri je ove godine imao posebno težak posao jer je na natječaj stiglo više od 650 priča, od kojih je objavljeno 49. No, mnogo više od samih brojeva važno je to što su na natječaju sudjelovali brojni eminentni hrvatski književnici te je konkurencija za nagrade bila jača nego ikada prije. Dobitnik prve nagrade osvojio je 30 tisuća kuna, druge osam, a treće pet tisuća kuna, što Večernjakovu kratku priču čini i jednom od najvećih književnih nagrada u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
banana
22:25 25.05.2011.

vraga su strogo čuvana tajna kad će sutra u podne na proglašenju pobjednika biti baš svo troje prvonagrađenih, ili možda ove godine neće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije