Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svim na zemlji, mir veselje

Tomislav Mužek zvijezda koncerta kojim Lisinski slavi svoj rođendan

Davorin Visnjic/PIXSELL
20.12.2021.
u 10:08

U Lisinskom će 29. prosinca izvoditi napjeve klasične, zabavne i filmske glazbe.

Lanjski svečani koncert kojim 29. prosinca dvorana Vatroslava Lisinskog tradicionalno slavi svoj rođendan nije spriječila korona, nego zlokobni potres koji je najteže pogodio Baniju, ali se osjetio i u Zagrebu i njegovoj okolici. A toga je 29. prosinca 2020. godine u Lisinskom trebao nastupiti najpoznatiji hrvatski tenor s međunarodnom karijerom, nacionalni prvak i član Zagrebačke opere Tomislav Mužek uz svoj trio. Kada nije zapjevao lani, zapjevat će ove godine i to uz Trio, ali i Zagrebački kvartet saksofona. Na programu koncerta "Svim na zemlji, mir veselje", poznati su napjevi i klasične i zabavne glazbe koji su bliski božićnim i novogodišnjim blagdanima, a bit će i dosta filmske glazbe. Publika će, između ostaloga, čuti i prelijepu pjesmu "Bijeli Božić" za koju su zaslužni skladatelj Zdenko Runjić i autor teksta Drago Britvić.

U triju koji već neko vrijeme prati Tomislava Mužeka na koncertima popularnijeg tipa jesu gitarist Miroslav Lesić, pijanist Tomislav Modrić i klarinetist i harmonikaš Mladen Kosovec, a njima će se pridružiti i kontrabasist Ivan Gazibara. No, treba istaknuti da su svi ti glazbenici vrhunski multiinstrumentalisti, što se itekako čuje u njihovu muziciranju. A članovi sada već slavnog Zagrebačkog kvarteta saksofona, koji od 1989. godine djeluje u istom sastavu, jesu Dragan Sremec, Goran Merčep, Saša Nestorović i Matjaž Drevenšek.

Tomislav Mužek ovih dana nastupao je na božićnim koncertima u matičnom Hrvatskom narodnom kazalištu i to pod ravnanjem njemačkog maestra Valentina Egela te uz soliste Adelu Golac Rilović, Ivu Krušić, Viktoriju Đurđek, Ljubomira Puškarića i Luciana Batinića.

Ove je sezone izvan Zagreba nastupao i u Bavarskoj državnoj operi kao Wagnerov Walther von Stolzing i kao Puccinijev Mario Cavaradossi u dresdenskoj Semperoperi, u kojoj je nastupio i kao Mozartov Tamino u "Čarobnoj fruli". To je uloga koju više nego uspješno izvodi i na sceni matičnog kazališta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije