Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprodukcija

Svečana premijera omnibusa "Košnice" u kinu Europa

'Kosnice_nnn_kul_300513'
'Ana Mihalic'
12.06.2013.
u 15:38

Radi se o suradnji pet filmskih škola iz Zagreba, Jeruzalema, Londona, Koelna i Praga

Svečana premijera \'Košnica\', dugometražnog igranog filma nastalog u suradnji pet filmskih škola iz Zagreba, Jeruzalema, Londona, Koelna i Praga, održat će se u četvrtak, 13. lipnja, u zagrebačkom kinu \'Europa\', s početkom u 20 sati.

Film je, uz ADU iz Zagreba, okupio četiri svjetski poznate filmske škole: National Film and Television School iz Londona, jedno od najprestižnijih mjesta za učenje filma na svijetu, gdje tamošnjim studentima predaju redatelji poput Davida Yatesa (Harry Potter) i Stephena Frearsa (Kraljica), zatim Sam Spiegel Film and Television School iz Jeruzalema koja je svoj kratki film predstavila na netom završenom festivalu u Cannesu, Internationale Filmschule iz Koelna, respektabilnu njemačku školu te FAMU Prag, vjerojatno najslavniju svjetsku filmsku školu koju su završili i mnogi redatelji s ovih prostora.

\'Košnice\' su nastale na inicijativu Ivana Kelave, studenta filmske produkcije na Akademiji dramske umjetnosti kao njegov diplomski rad, pod mentorstvom Damira Terešaka, filmskog producenta poznatom po nagrađivanom filmu \'Armin\'.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije