Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski balet

Ruske baletne zvijezde oduševile prepuni zagrebački HNK

ruski balet
arhivska slika
15.09.2010.
u 11:39

Nastup baletnih solista Marijinskog kazališta i Boljšoj teatra u zagrebačkom HNK izazvao je oduševljenje prepunog gledališta. Najtoplije je pozdravljena plesna točka "Rastanak" koju su otplesali Jelena Jevsejeva i Igor Kolb.

Kada prvakinje Baleta zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta Mihaela Devald, Milka Hribar-Bartolović i Edina Pličanić stojeći ogledaju dvoiposatnu baletnu gala večer, onda je to znak da se u HNK dešava nešto posebno. I doista. Gala koncert solista baleta Boljšoj teatra iz Moskve i Marijinskog kazališta iz Sankt Petersburga bio je veličanstven uvod u zagrebačku sezonu. Dani ruske duhovne kulture tako su doživjeli svoj vrhunac, a ruski baletni umjetnici koje se u Hrvatskoj proteklih sezona moglo gledati u raznim varijantama ovog su puta imali dostojan tretman na najvažnijoj hrvatskoj pozornici.

U bogatu programu koji je ponudio stilski raznorodan program, od Hačaturjana i Rimski-Korsakova do Piazzole i Powella s koreografijama velikana kao što su Petipa, Fokin i Balanchine ruski baletni umjetnici pokazali su vrhunsku plesačko umijeće. Zanimljivo da je publika ipak najburnije pozdravila Jelenu Jevsejevu i Igora Kolba koji su britko otplesali Powelov "Rastanak" na koreografiju Smekalova. Izvrsnu proživljenost s glazbom Rimski-Korsakova pokazali su i Irma Nioradze i Dmitrij Gudanov u adagiu iz "Šeherezade", a kvalitetu je ista balerina dokazala i svojim izvanvremenskim nastupom u "Smrti labuda", još jednim Fokinovim koreografskim biserom.

Zasluženi pljesak izborili su i parovi Anastasija Staškević i Mihail Lobuhin, Anastasija Matvijenko i Denis Matvijenko, Marianna Rižkina i Dmitrij Gudanov, Jelizaveta Čeprasova i Filip Stepin, Anastasija Petuškova i Kamilj Jangurazov te Denis Medvedev kao virtuozni plesač u narodnom plesu gopak iz baleta "Taras Buljba".

Ključne riječi

Komentara 1

CV
cvijece
19:08 16.09.2010.

WOW !!!Hvala! Spasiba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije