Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na pročelju HNK

Riječane dočekala lutka sa svinjskom glavom i natpisom: 'Svi su jednaki neki su jednakiji'

HNK Rijeka,svinjska glava
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/5
28.03.2015.
u 11:44

Predstava je najavljena i jučer i to na riječkom Korzu gdje je HNK zajedno s intendantom Oliverom Frljićem postavio šator u kojem je dijelio čvarke

Na pročelju zgrade HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci jutros je osvanula lutka sa svinjskom glavom i natpisom "Svi su jednaki neki su jednakiji". Kako doznajemo, ovom instalacijom najavljuje se premijera kazališne predstave Životinjska farma nastala po romanu Georga Orwella.

Predstava je najavljena i jučer i to na riječkom Korzu gdje je HNK zajedno s intendantom Oliverom Frljićem postavio šator u kojem je dijelio čvarke što su neki branitelji protumačili kao ''izrugivanje braniteljima koji prosvjeduju u šatoru u Savskoj ulici u Zagrebu.

Podsjetimo, posljednjih mjeseci u javnosti se dizala velika prašina zbog političkih poruka koje je na pročelje HNK postavljao intendant Frljić. Koliko se ova najnovija reklama za predstavu uklapa u tu sliku, procijenite sami.

>>Frljić digao šator i u njemu nudi čvarke

>>Sedlar: Nisu mi dali u riječki HNK Frljić: Nije ni tražio

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Komentara 12

HR
Hrvatska3014
12:16 28.03.2015.

Kultura se koristi za postizanje političkih ciljeva. U našem slučaju protiv Hrvatske.

L0
luena 01
11:57 28.03.2015.

Frljic je daleko otisao sa svojim provkacijama ,treba ga zaustavit dok ne ode predaleko i bude kasno...

I9
ivan.994
12:16 28.03.2015.

Ako stvarno postavljaju Orwella, super! Ipak on ismijava i kritizira komuniste. Samo ne znam kako to Frljić nije skužio pa je dopustio ovu predstavu. Možda uskoro i ustaša Orwell završi na gaćama, kad Frljić skuži priču.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije