Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Premijera filma „Ona koja se kupala na Bačvicama“

dokumentarac, Ona koja se kupala naBačvicama
arhiva VL
27.09.2011.
u 14:57

Nekada najljepša žena Splita, a danas baka Sonja, svoje dane provodi u stanu razgovarajući na telefon sa sinovima i unučadi, i šetnji ili kupanju na Bačvicama sa svojim prijateljicama, također udovicama

Premijera dokumentarnog filma „Ona koja se kupala na Bačvicama“ održat će se u petak 30. rujna u 20 sati u kinu Grič. Film je priča o Splitu i njegovim stanovnicima, a "Ona" je Sonja Protić, vremešna udovica Vinka Protića, hrvatskog slikara iz Splita gdje ona još i danas živi. Tvrdi da ne zna koliko točno ima godina, tj. da je mlađa jer su knjige rođenja na Braču izgorjele u Drugom svjetskom ratu.

Nekada najljepša žena Splita, a danas baka Sonja, svoje dane provodi u stanu razgovarajući na telefon sa sinovima i unučadi, i šetnji ili kupanju na Bačvicama sa svojim prijateljicama, također udovicama koje su u Splitu preživjele ratove i osvajanja, stvorile obitelji, rodile djecu, vidjele devastaciju Splita i njegovu ponovnu izgradnju, promjene koje su zadesile njihovu najdražu plažu Bačvice i nadživjele svoje muževe. Bačvice su joj nadraži dio grada, a njihov obilazak najdraži dio dana. Kao mlada djevojka počela ih je obilaziti i ovdje se kupati, a to rado čini i danas…

Scenarij filma napisala je Tena Bošnjaković, režirale Dijana Protić i Tena Bošnjaković, snimatelji su Tomislav Vincetić Ladišić i Tena Bošnjaković, snimateljica tona je Jasna Čagalj, montažeri Marija Kobić i Jerko Ban. U filmu sudjeluju Sonja Protić, Mirjana Korin, Ana Grabovac, Hanja Ozretić i Nives Petković. Dokumentarac je nastao u produkciji Udruge za multimedijalnu umjetnost i afirmaciju kulture – Sintoment.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije