Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darujemo dvije ulaznice

Osvojite ulaznice za “Carmina Burana” na otvorenju Ljubljana Festivala

Carmina Burana
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
13.06.2017.
u 14:21

Ne propustite 27. lipnja biti dijelom jedne od najpoznatijih izvedbi na najistaknutijem festivalu u široj regiji

Ljubljana Festival najstariji je i najutjecajniji festival u široj regiji. U 64 godine otkako je pokrenut na njemu su gostovali najpoznatiji svjetski orkestri poput Bečke i Newyorške filharmonije, najveća dirigentska imena poput Valerija Gergijeva i Lorina Maazela te svjetski solisti poput Josea Carrerasa i Juliana Rachlina.

Prošle godine Ljubljana Festival posjetilo je više od 45 tisuća gostiju koji su pogledali 125 umjetničkih događaja koje je ostvarilo oko 2700 umjetnika i umjetnica iz više od 30 država.

Ove godine taj veliki festival, koji traje gotovo tri mjeseca, 27. lipnja otvara "Carmina Burana", jedno od najpoznatijih vokalno-instrumentalnih djela namijenjenih kazališnom izvođenju.

“Carmina Burana” rukopisi su koji sadržavaju pjesme i dramske tekstove, a sadržajno sežu od ljubavne i duhovne poezije, preko satire do misterija i drama religioznog sadržaja podrijetlom iz 11. i 12. stoljeća.

Ono što je nevjerojatno populariziralo sadržaj ovih srednjovjekovnih rukopisa jest kantata koju je od 24 pjesme skladao poznati njemački skladatelj. Ubrzo je “Carmina Burana” postala najpopularnije djelo iz autorove trilogije “Trionfi”. Tada je skladatelj dao sada već legendarnu izjavu o tome da je sve što je stvorio prije “Carmina Burana” nevažno i slobodno može biti uništeno.

U režiji Carlusa Padrissa i pod ravnanjem Josepa Vicenta operu će na festivalu u Ljubljani izvesti Luca Espinosa, Amparo Navarro, Jordi Domènech i Antoni Marsol uz Zbor Slovenske filharmonije, Zbor glazbene škole Vinka Vodopivca iz Ajdovščine, Komorni zbor Ave i Orkestar Slovenske filharmonije.

Večernji list želi vam omogućiti da 27. lipnja budete dio Ljubljana festivala i svojim čitateljima dijeli dvije ulaznice za ‘’Carmina Buranu’’!

Potrebno je samo točno odgovoriti na naše pitanje i poslati svoje osobne podatke (ime i prezime, broj telefona te e-mail adresu) na marketing@vecernji.net pod nazivom CARMINA BURANA.

Pitanje je: Tko je poznati njemački skladatelj, autor kantate “Carmina Burana”?

Sretnik koji prvi točno odgovori na pitanje i ostavi potrebne osobne podatke uz odgovarajući naziv e-maila dobiva dvije ulaznice!

Ne propustite 27. lipnja biti dijelom jedne od najpoznatijih izvedbi na najistaknutijem festivalu u široj regiji!

Sretna dobitnica je:
Adrijana Lisicin
Čestitamo!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije