Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicija

Nijemci kupili hrvatske producente "Novina" i "Uspjeha"

26.02.2020.
u 16:41

Beta Film koji stoji iza hit-serije "Babylon Berlin" većinski otkupio udio u Drugom planu

Kako piše portal Variety njemački produkcijski gigant Beta Film koji stoji iza hit-serija kao što je "Babylon Berlin", kupila većinski udio u zagrebačkoj produkcijskoj kući Drugi plan iza koje stoje producenti Miodrag Sila i Nebojša Taraba.

Investicija je, navode, dio velikog cilja vlasnika Beta Filma, Jana Mojtoa, da prikupi dobar portfolio serija i tvrtki koje su jake regionalno, ali imaju internacionalni potencijal. Beta Film navodno već ima suradnju s Drugim planom kroz koju trenutno rade na seriji od šest dijelova o trgovini drogom, naziva "Amnesia", u kojoj će glumiti srpska glumica Branka Katić.

Drugi plan Taraba i Sila osnovali su 2004. godine, a producirali su serije Novine Dalibora Matanića, prvu hrvatsku seriju dostupnu na Netflixu, kao i "Uspjeh", prvu originalnu seriju HBO Adrije koju je režirao Danis Tanović.

Taraba i Sila za Variety su rekli da je ovo veliki trenutak ne samo za njihovu tvrtku već i za cijelu audiovizualnu industriju Hrvatske i regije te da će ovim potezom na našim prostorima razina koprodukcija biti još i veća.

Komentara 1

DU
Deleted user
18:03 26.02.2020.

nadajmo se da će producirati kvalitetan program, umjesto šundovskih bljuvotina poput 'generala'...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije