Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marcel Marlier, Gilbert Delahaye: MAJA, prevela Andrea Pongrac

Neka slikovnica vašeg djetinjstva, postane i najdraža slikovnica vaše djece!

m
Foto: Profil knjiga
1/6
02.11.2016.
u 02:00

Maja je prevedena na čak 34 jezika i objavljena u rekordne 52 zemlje

Dražesna djevojčica Maja svjetski je poznat lik iz slikovnica još od davne 1954. godine kada je objavljena prva knjižica o njoj – Martine a la ferme (Maja na farmi). Od tada je slijedilo još 60 naslova o toj simpatičnoj djevojčici koja je osvojila srca i malih i velikih čitatelja diljem svijeta.

Uz ovaj izdavački fenomen vežu se fascinantni podatci – u svijetu je prodano više od vrtoglavih 105 milijuna ovih slikovnica, a godišnje se samo u Francuskoj proda više od 1,2 milijuna.

Maja je prevedena na čak 34 jezika i objavljena u rekordne 52 zemlje. I na ovim prostorima uživala je golemu popularnost, a danas uživa kultni status. Stoga ne sumnjamo da će u svom novom izdanju jednakom brzinom osvojiti i suvremene klince. Naime, za Interliber, nakon duge pauze izlaze četiri nove slikovnice Maja: Maja – mala balerina, Maja i njezin prijatelj vrapčić, Maja i duhovi te Maja u svijetu bajki.

Priče o Maji nježne su i tople, isprepletene raznovrsnim dogodovštinama i poučnim situacijama. Ponekad nas odvode u čaroban svijet bajki, zastrašujućih duhova ili pak raskošnih kostima, a već u drugom trenutku s Majom smo na proslavi rođendana, u školi, na satu baleta ili spašavamo nemoćnu životinju i brinemo se o biljkama i očuvanju prirode oko sebe. Njezine pustolovine kombinacija su svakodnevice, dječjih snova i mašte, a obitelj, prijatelji i životinje najvažnije su okosnice njezina života. Odnosi između djece i odraslih temelje se na poštivanju i solidarnosti. Radoznala, brižna, razigrana, domišljata… samo su neki od pridjeva koji se vežu uz ljupku Maju.

Novo izdanje prekrasnih slikovnica doista je jedinstvena prilika da slikovnica vašeg djetinjstva ponovno postane i najdraža slikovnica današnje djece jer Maja je jedna od rijetkih koja je uspješno izdržala test vremena.

Zaživjela je i kao animirana TV serija, časopis te na mnogim proizvodima za djecu kao što su društvene igre, odjeća i obuća, torbe, posteljina, raznovrsni darovni programi pa čak i sladoled, a ima i vlastiti klub obožavatelja! Naravno, nisu je zaobišle ni računalne igre i aplikacije za pametne telefone i tablete, a 2014. njoj je posvećena i izložba „I love Martine“ koja s velikim uspjehom putuje svijetom. Uostalom, kako odoljeti neodoljivoj Maji?

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije