Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Nedjeljno podne u crkvi sv. Marka rezervirano je za glazbu

crkva sv. Marka
arhiva VL
10.12.2010.
u 13:25

Ovim se koncertom obilježava se 90 godina osnutka Oratorijskog zbora crkve sv.Marka. Davne 1920. godine osnovali su ga mladi glazbeni zanesenjaci na čelu s Franjom Duganom i Frnjom Vilharom- Kalskim

Ove se nedjelje 12. prosinca (točno u podne) nastavlja koncertni ciklus ˝Glazba u crkvi sv. Marka˝. Koncertom u popularnoj gornjogradskoj crkvi obilježava se i 90 godina osnutka Oratorijskog zbora crkve sv. Marka. Davne 1920. godine osnovali su ga mladi glazbeni zanesenjaci na čelu s Franjom Duganom i Frnjom Vilharom-Kalskim. Na čelu Oratorijskog zbora crkve sv. Marka kroz devet desetljeća bili su veliki hrvatski dirigenti, profesori i rektori Muzičke akademije u Zagrebu, poput Franje Dugana, Mladena Pozaića, Rikarda Rosskampa, Mladena Stahuljaka, Vladimira Kranjčevića, Ivana Repušića, Tomislava Fačinija.

Oratorijski zbor crkve sv. Marka u tom je razdoblju održao više od 2500 koncerata i javnih nastupa u domovini i inozemstvu, uz redovito liturgijsko pjevanje u crkvi sv. Marka i postao jedan od glazbenih simbola Zagreba i Hrvatske. Na koncertu u nedjelju Oratorijski zbor pjevat će program sastavljen od djela J. Haydna, G. F. Händela, J. S. Bacha, V. Parisia, J. Kraffta, K. Odaka, A. Kopunovića Legetina. Dirigent je Tomislav Jurić, a na orguljama svira Pavao Mašić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije