Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Najpoznatiji orkestar Velike Britanije gostuje ovaj vikend u Zagrebu

21. ožujka 2014. u 16:00 323 prikaza
BBC Philharmonic
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/3

BBC Philharmonic pod vodstvom svojeg šefa-dirigenta Juanja Mene jedan je od najcjenjenijih orkestara Velike Britanije. Juanjo Mena, ponosan na svoje baskijsko porijeklo, znatno je proširio standardni repertoar orkestra te je zajedno s glazbenicima prionuo velikim vokalno-instrumentalnim partiturama, a kritika je oduševljeno dočekala njegove nastupe.

The Artsdesk je objavio sljedeću kritiku: Juanjo Mena dirigirao je kohortama orkestra BBC Philharmonic kao da je orkestar njegov plesni partner, dok je Guardian njegovo dirigentsko umijeće ocijenio veličanstvenim. Dirigirao je nizom cijenjenih orkestara kao što su Filharmonija iz Osla, Francuski nacionalni orkestar, Nacionalni orkestar grada Toulousea, Filharmonija Scale, Orkestar Minhenskog radija, Dresdenska filharmonija, Simfonijski orkestar iz Göteborga, Simfonijski orkestar Danskog nacionalnog radija; dirigirao je i svim većim španjolskim orkestrima.

Sve umijeće Juana Mene i slavne Filharmonije BBCa, hvaljeno diljem svijeta, možete poslušati ove subote, 22. ožujka u 19.30 sati u Lisinskom.

Cijena ulaznica 160, 200, 240 kn na blagajni dvorane ili www.ulaznice.com.hr

INA Klub volontera
Volontiranje u Hrvatskoj
Filmska priča volontera iz domaće kompanije: 'U 10 godina smo prošli smijeh i suze'
ohr
OHR SAVJETNIK
Ljudsko tijelo čini impresivne stvari: Regeneracija ovog unutarnjeg organa započinje u roku od nekoliko sati od prepoznavanja oštećenja