Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Multimedijska knjiga

Najljepše ljubavne pjesme čitaju Goran Grgić i Alma Prica

prica
11.11.2010.
u 19:30

Dvadeset ljubavnih pjesama, dvoje glumaca, originalna glazba i crteži... Sve to u jedinstvenoj “knjizi” koja će se uskoro moći kupiti

Tri je godine nastajala prva multimedijska knjiga u nas. A rođena je iz usputnog druženja na piću kod Pave u Gavelli. Tema razgovara bila je “kuruza” koju slušaju današnji mladi, a s te su teme dvojica prijatelja, glumac Goran Grgić i urednik ove knjige Branko Kostelnik, nabrajajući sve ono dobro uz što su rasli i stasali, došli do legendarne stare LP ploče “Ne daj se, Ines” na kojoj Rade Šerbedžija recitira stihove.

Od sjećanja do nove zamisli bio je kratak put, ali on je vodio do “Odvedi me do ruba šuma”, multimedijskog projekta koji je na jednom mjestu okupio sve oblike umjetnosti. Naime, glumci Goran Grgić i Alma Prica govore najljepše ljubavne stihove hrvatskih pisaca – dvadeset pjesama 20. stoljeća, među kojima su i one A. G. Matoša, Tina Ujevića, Vesne Parun... Odabrao ih je Krešo Bagić, slažući, kako tvrdi urednik, pjesničku reprezentaciju prošlog stoljeća.

Uz stihove neprolazne ljepote, osluškujući interpretacije dvoje vrsnih glumaca, glazbu su napisali Marko Križan i Rista Ibrić, a svemu tome su, kao šlag na tortu, dodani crteži Tomislava Buntaka. Konačan rezultat neuobičajen je i do sada neviđen spoj raznih umjetnosti koji će publici prvi put biti predstavljen na zagrebačkom sajmu knjiga, popularnom Interliberu, u subotu 13. studenoga u 14 sati. Nakon toga, sljedećeg tjedna počinje prodaja te multimedijske, uvjetno rečeno, knjige koja zapravo ne postoji u fizičkom obliku, nego kao poseban fail u virtualnom svijetu. Prodavat će se putem e-kioska, a svi koji žele skinuti ovaj sadržaj kako bi uživali u stihovima, interpretaciji, glazbi i crtežima platit će 29,90 kuna.

– Rezultat je, čini mi se, a sudeći prema prvim reakcijama struke i kolega, ali i običnih ljudi kojima smo puštali materijal – vrhunski. Pravi užitak u tekstu. I slušanju – rekao je Kostelnik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije