Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba fotografija

Kronika vremena Vladimire Spindler u Galeriji događanja

izložba fotografija, Vladimir Spindler, Kronika vremena
arhiva VL
29.11.2012.
u 11:56

Zagreb je danas u sve manjoj mjeri javni prostor građana, a sve više vlasništvo pojedinaca, tj. privatnog i bahatog kapitala. Pogledajte kako na to reagira Vladimira Spindler s fotoaparatom u ruci.

U petak 30. studenog u 19 sati u Galeriji događanja Kulturnog centra Peščenica otvara se izložba fotografija Vladimire Spindler "Kronika vremena". Ciklus je to koji je  pokazao jednu novu, socijalno osviještenu stranu Vladimirine umjetničke osobnosti čime je autorica načinila bitan otklon od svojih dosadašnjih uradaka kritički zaoštrivši sferu svojih interesa prema angažiranoj fotografiji, no i dalje ostajući vjerna svom prepoznatljivom umjetničkom izrazu. Kao potpunu suprotnost hladnoj i objektivnoj novinskoj dokumentarističkoj fotografiji, autorica izabire crno-bijelu tehniku i gotovo intimističke prizore utopljene u finu izmaglicu koji time dobivaju snažnu lirsku notu i potpuno nestvarno ozračje.

A autorica se u ovim novim radovima bavi Zagrebom te poručuje da je Zagreb danas u sve manjoj mjeri javni prostor građana, a sve više vlasništvo pojedinaca, tj. privatnog i bahatog kapitala. Pojedine reprezentativne točke Zagreba, umjesto prema odlukama struke, svoje vizure mijenjaju ovisno o preferencijama vladajuće političke opcije. Ona na to reagira na sebi specifičan način boreći se svojim oružjem, fotografskim aparatom, načinivši time od jednog krvavog i brutalnog događaja osebujan ciklus visoko estetiziranih fotografija snažne osjećajnosti i poetskog naboja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije