Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEDMA UMJETNOST

Kraj filmskih zvijezda?

07.02.2009.
u 17:45

Stručnjaci sedme umjetnosti uvidjeli su da, usprkos velikom interesu ljudi za filmske zvijezde, iste nisu nikakva garancija za uspjeh filma. Polako, ali sve sigurnije, počinje se pričati o kraju ere super-zvijezda i o kvaliteti samog filma kao najboljeg jamca njegova uspjeha.

Godine kada je bio dovoljan Arnold Schwarzenegger ili Tom Hanks da bi film zadobio profit na box-officeu čine se tako dalekim, kad Angelina Jolie, usprkos svojoj slavi i interesu javnosti, nije u stanju svoja dva posljednja filma 'Changeling' i 'A Mighty Heart' pretvoriti u uspješnice. Filmovi poput 'Sumraka' i novog nastavka 'Underworlda' možda nemaju zvijezde kao tumače svojih likova, ali su svejedno potukli 'Seven Pounds' s Willom Smithom s razlikom zarade od nekoliko milijuna dolara u prvim tjednima prikazivanja.

'Slumdog Millionaire' zaradio je 100 milijuna dolara i čini se da će biti favorit na nadolazećim Oscarima, dosad je dobio više nagrada, uključujući Zlatni Globus, dok je nezaboravan par s Titanica- Leonardo DiCaprio i Kate Winslet udružio nanovo snage u bljedunjavom filmu 'Revolutionary Road' koji nije čak dogurao niti do nominacija za Oscar. Prema anketama i financijskim rezultatima, najveću zaradu filmskim studijima donose franšize poput 'Batmana' i 'Zvjezdanih Staza', dok zvijezde, usprkos interesu medija, jednostavno ne mogu natjerati publiku u kina.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije