Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proročanski Hollywood

Film koji je predvidio koronavirus postao hit na iTunesima

06.02.2020.
u 15:14

Prema popisu preuzimanja filmova sa iTunes, a zbog pojave koronavirusa, raste interes  za film "Zaraza" (Contagion) iz 2011. godine koji je samo jedan od mnogih filmova koji su obradili slične teme

Prema popisu preuzimanja filmova sa iTunes, a zbog pojave koronavirusa, raste interes  za film "Zaraza" (Contagion) iz 2011. godine koji je samo jedan od mnogih filmova koji su obradili slične teme.

Riječ je o redateljskom radu Stevena Soderbergha, a glume Matt Damon, Marion Cotillard, Bryan Cranston i Gwyneth Paltrow. Kad se Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) vrati u Minneapolis s poslovnog puta u Hong Kong, uvjerena je da ju samo smeta promjena vremenske zone – ali se pokaže da ima virus. Dva dana kasnije umire u hitnoj službi, a liječnici šokiranom suprugu (Matt Damon) kažu da nemaju pojma od čega je umrla.

Uskoro i drugi počnu pokazivati iste misteriozne simptome: kašalj, vrućica, napadaji, krvarenje u mozgu… i, na kraju – smrt. Minneapolis, Chicago, London, Pariz, Tokio i Hong Kong – geometrijskom progresijom jedan slučaj dovede do četiri, pa do šesnaest, pa do nekoliko stotina i tisuća, a zaraza se širi preko granica zahvaljujući bezbrojnim međuljudskim kontaktima koji se odvijaju svakog dana. Globalna pandemija širi se nevjerojatnom brzinom....

On je radnjom najbliži aktualnim događajima dok su ostale hollywoodske verzije na tu temu odlazile često u fantastične smjerove, rađajući vojske zombija u filmovima kao što "The Omega Man", "World War Z", "28 Days Later" i "Pandemic".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije