Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba fotografija

Fantastični spomenar Ane Šesto u galeriji svratišta Cinkuš

fotografije, Fantastični spomenar, Ana Šesto
arhiva VL
06.02.2012.
u 10:37

Fotografije Ane Šesto predstavljaju živi spomenar u kojem njene fotografije podjednako bilježe zatečene, ali i one nenadane trenutke uspomena koje postoje samo na čas kako bi onda zauvijek nestale iz svijeta, piše Marijan Grakalić

U galeriji svratišta Cinkuš na Gornjem gradu svečano je  otvorena izložba fotografija Ane Šesto "Fantastični spomenar". Prisutnima, koji su se okupili u doista velikom broju, bez obzira na snježne uvjete, obratio se organizator izložbe i pisac predgovora, književnik Marijan Grakalić. Potom je nekoliko riječi izgovorila sama autorica, pozdravivši  uzvanike uključujući i kolege po aparatu. Između ostalog otvaranju su nazočili legenda hrvatske fotografije Marija Braut, fotograf Damir Hoyka i književnica Sanja Pilić. 

Izložba ostaje otvorena do 3. ožujka. Ana Šesto mlada je fotografkinja  i voditeljica Kulturnog kluba O'grada , apsolventica na Fakultetu političkih znanosti iza koje je šest samostalnih i dvadesetak grupnih izložbi. Fotografijom se bavi od 2000. kada je upisala Školu primijenjene umjetnosti i dizajna. Realizirala je dvadesetak naslovnica za hrvatske književnike te su joj radovi objavljivani u raznim časopisima. Osim toga, radila je i, naravno, još uvijek radi promotivne fotografije za bendove, modele i dizajnere, sportske utrke, predstave, koncerte, festivale... Uz fotografiranje, radi kao grafički dizajner za Semafor i O'gradu.

A autor predgovora za ovu izložbu Marijan Grakalić o njoj je napisao:

"Fotografije Ane Šesto predstavljaju živi spomenar u kojem njene fotografije podjednako bilježe zatečene, ali i one nenadane trenutke uspomena koje postoje samo na čas kako bi onda zauvijek nestale iz svijeta ostajući zatočenim na fotografskom papiru. Trenutak uvjerljivosti tu nadilazi svaku strepnju, a stvarnost poprima dio osobnosti bez koje bi prolaznost ostala tek neka nestvarna i nedodirnuta zbilja. Osmijeh djevojke pod kapuljačom, mladić tamne puti s harmonikom ili sjene uhvaćene u trku polumraku sobe nisu sada više tek usputni slučaj, pojava koje sljedeće minute više neće biti, nego slika koja čuva i istodobno nadahnjuje uvjerljivošću i čistoćom pogleda..."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije