Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Praizvedba mjuzikla "Legena Ružica grada" u Komediji

Euforična publika na praizvedbi domaćeg mjuzikla

Scena iz mjuzikla Legenda Ružice grada
Ines Novković
07.05.2015.
u 13:39

U zagrebačkoj Komediji u četvrtak navečer praizveden je domaći mjuzikl "Legenda Ružice grada"

        Rođenje svakog novog hrvatskog mjuzikla događaj je vrijedan pažnje, a praizvedba mjuzikla “Legenda Ružice grada” u zagrebačkoj Komediji još je posebnija jer iza ovog projekta stoji hrpa mladih ljudi. Autori i glazbe i libreta su sestra i brat iz Našica Andrea Kopri Lončarić i Dean Kopri.Praizvedba mjuzikla u srijedu navečer izazvala je euforičnu reakciju publike koja je uzvicima bravo i pljeskanjem pozdravljala izvođače predvođene Komedijinom solisticom Danijelom Pintarić, redatelja Roberta Boškovića, autore mjuzikla, ali i brojnu ekipu koja je iznjedrila predstavu. 

_ Na mjuziklu sam počeo raditi sa dvadeset godina, a sada, kada je mjuzikl na sceni imam dvadeset i osam godina _ veli profesor glazbe Dean Kopri.Sa četiri godine starijom sestrom, isto profesoricom glazbe, Kopri je najviše energije potrošio tražeći sponzore i umjetničku ekipu koja bi stala iza zahtjevnog mjuzikla. Sada, kada je “Legenda Ružice grada” prikazana u Komediji vidljivo je da je tu riječ o profesionalno skrojenom i izvedenom glazbeno-scenskom djelu.

_ U glazbi nismo imali uzore. Oslonili smo se na glazbu koju sami slušamo, dozvolili smo si povremeno i žešći zvuk, a u orkestraciji je prisutna i srednjovjekovna glazba u skladu s temom mjuzikla _ rekao je Kopri. A tema je vezana za 14. stoljeće, gradnju Ružice grada i tragični sukob ljudskog i vilinskog svijeta. 

Mjuzikl bi najesen trebao biti na redovnom repertoaru zagrebačke Komedije koja je koproducent predstave uz plesnu skupini Ri-dance iz Rijeke i studio Kubus. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije