Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIZAJN

Brošura Borisa Ljubičića izgleda kao grana svetog drva koja se čita

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA'
''
25.08.2011.
u 23:00

U knjizi “Green Graphics” jedini je primjer ekološkog grafičkog dizajna brošura B. Ljubičića o maslinovu ulju rađena za splitsku tvrtku SMS

– Zeleni, ekološki grafički dizajn nije pomodna ideja nego trend star barem 20 godina – kaže poštovani hrvatski dizajner i teoretičar dizajna Boris Ljubičić. Međunarodno priznat i višestruko nagrađivan, već je navikao da njegov rad bude u središtu pozornosti. Dogodilo se to i s nakladom Index Book iz Barcelone koja je tiskala knjigu “Green Graphics” među čijih se sedam poglavlja našao i Ljubičićev dizajn brošure o maslinovu ulju, rađene za splitsku tvrtku SMS. Jedini je to primjer dizajna iz Hrvatske u tom izdanju!

Time je izdavač dao do znanja da u “zelenu temu” ne ubraja samo u obliku plakata ili oglasa tiskane ekološke apele za očuvanje planeta Zemlje i njezinih osnovnih resursa, vode, šuma, zaštićena bilja i životinja...

Ljubičićev rad predstavljen je na dvije stranice, s četiri reprodukcije koje otkrivaju neobičnu, ali predivnu ideju njezina autora. Ljubičićeva brošura nema ravno rezane stranice knjige. Nepravilna je oblika i izgleda kao urasla u krošnju maslina! U SMS-ovu logu na slovu “S” ugrađena su dva lista. Upravo je to potaknulo Ljubičića da brošuru napravi tako da, kako kaže, dok je otvarate, imate dojam da vam je u rukama grana tog plemenitog i svetog stabla!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije