Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
God of War: Ragnarok

Biste li dali 300 eura za igru koju igra više od 11 milijuna ljudi?

07.03.2023.
u 15:35

God of War: Ragnarok jedna je od najuspješnijih i najvažnijih igara za Playstation zadnjih godina, a Večernji list dobio je njeno najskuplje, posebno kolekcionarsko izdanje koje je usprkos visokoj cijeni rasprodano.

Samo tri mjeseca trebala su da igra God of War: Ragnarök pređe 11 milijuna prodanih primjeraka, a ta brojka, objavljena u veljači, u međuvremenu je dodatno narasla. Mnogi se pitaju u čemu je tajna uspjeha jedne od najomiljenijih igara svih vremena. Osim osnovnih verzija igre, Playstation je objavio i dva kolekcionarska, od kojih ono najskuplje, Jotnar edition, košta nevjerojatnih 300 eura - i odmah je rasprodano!

Više o sadržaju te ekskluzivne kutije pogledajte u videu

Igra God of War: Ragnarök izravno se nastavlja na višestruko nagrađivanu hit-igru iz 2018. godine. Prije četiri godine u njoj smo pratili boga Kratosa, strogog, suzdržanog oca koji sa svojim sinom Atreusom putuje kroz mistična kraljevstva patuljaka, vilenjaka, divova i drugih kako bi ispunio posljednju želju svoje pokojne žene. Priču o prihvaćanju i pomirenju sa stvarima koje su se dogodile, u God of War: Ragnarök zamijenit će prekrasna avantura koja propituje dosege sudbine.

Nastavak su obogatili i brojni novi neprijatelji, od kojih vam neki mogu zalediti dio zdravlja koje će nestati ako se ne uspijete obraniti od sljedećeg napada. Kratosov poznati Bijes, osim nadnaravne štete, može nam donijeti i zdravlje te neke druge mogućnosti koje smo često mijenjali, kao i štitove, oklope i rune. Sve navedeno apsolutno je neophodno za svladavanje većih neprijatelja nakon kojih smo uglavnom željeli baciti kontroler ili barem uzeti kratku pauzu da ohladimo prste od divljačkog tipkanja. Dinamika koja se postiže otkrivanjem novih tajni starih likova, raznolikost gameplaya, svjetova i dramskih scena Ragnarok čine možda čak i boljim, a sigurno uzbudljivijim od originala, čemu doprinosi i činjenica da God of War: Ragnarok za razliku od prvog nastavka nema predodređen kraj, iako se tijekom igre tako čini.

Vjerojatno svjestan kakav adut ima u rukama, Sony PlayStation uložio je izrazito mnogo u promociju ove igre: ako ste nedavno gledali Dinamove utakmice u Ligi šampiona, mogli ste uočiti da svaki prijenos počinje animacijom u kojoj Kratos i Arteus ulaze na nogometni stadion. Hrvatska pošta izdala je i ekskluzivne poštanske marke s likovima četiri Playstationove igre, uključujući God of War, a podzemne željeznice i druga prijevozna sredstva u većini svjetskih metropola prekrivena su plakatima koji najavljuju novi God of War. Pojavilo se i posebno limitirano izdanje kontrolera za Playstation 5 s vizualima iz igre, kao i luksuzna knjiga vizuala. Istovremeno, Amazon producira igranu seriju God of War, a najavljen je i cjelovečernji film.

Komentara 8

ID
ivo.dzinic
20:02 07.03.2023.

Da bi uopće igrao oni bi meni trebali platiti i to minimalno 30000 eura a ne da ja igram i još njima plaćam.

PO
poluvodič
00:34 08.03.2023.

Neki potroše više za jednu felgu na autu... tako da.. svatko ima svoje. Igram igre i sam ali 300 eura bih dao samo da imam ministarsku plaću.

BO
Boorej
19:12 07.03.2023.

Ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije