Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAŽENOV KUP

I župnici "skautiraju" košarkaše za Cibonu

11.01.2014., Zagreb, Dom Sportova - 16. kolo ABA lige, Cedevita - Zadar. Lovro Mazalin.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
29.09.2014.
u 10:15

Ivan Artuković - Ovaj 27-godišnjak postat će najmlađi predsjednik Cibone u njenoj povijesti

U vrijeme kada se u košarkaškoj Europi igraju superkupovi, Kup Dražena Petrovića još se jednom iskazao u svojoj posebnosti. Jer nitko nema natjecanje u kojem su kadetske i juniorske utakmice jednako važne kao i seniorske.

Premda je Cedevita u tromeču ukupno slavila (2:1), dojma smo da je zasad u Cibonim mlađim uzrastima više pojedinačnog talenta. Ne samo zbog juniora Žižića i Slavice nego i zbog kadeta Jularića (31 koš), koji je do prije tri godine trenirao nogomet, i 212 cm visokog Nikića (25 skokova, 21 koš, 7 blokada). Njih dvojica ostavila su jak dojam i na Cibonina upravitelja Acu Petrovića:

Nikić je posve dominantan među vršnjacima, a rijetko tko u tim godištima igra tako okomito i tako dobro kontrolira tijelo kao Jularić. Fasciniralo me kako ulazi u prodore i s kojom energijom igra. Nama se pak jako svidjelo kako je Mazalin predvodio Cedevitine juniore, ali i kako je igrao razigravač Cedevitinih kadeta Antonio Jordano (podsjeća na Planinića) koji je ostao bez potpore ozlijeđenog nadarenog centra Šetke, baš kao što Cibonini juniori nisu mogli računati na učinak supertalentiranog centra Zubca. Jednako obećavajuće izgleda i k'o od brda odvaljeni austrijski Hrvat Josip Popić (15, 210 cm) kojeg je Ciboni nedavno preporučio župnik iz Graza.

Dakle, puno je posla pred trenerima oba kluba da od svih tih klinaca naprave igrače i igračine. Baš kao što je i pred Cibonom još tako puno posla da se izvuče iz financijskih nevolja. Novi korak k tome trebalo bi biti današnje formiranje nove Skupštine iz koje će izaći dosadašnji predsjednik Ivica Lovrić, a u koju će ući član uprave Francka Ivan Artuković. Mladi je to biznismen koji bi sa 27 godina trebao postati najmlađi Cibonin predsjednik u njenoj povijesti.

>>Ukić spriječio veliki preokret, Cedevita pobijedila Cibonu

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
20:22 29.09.2014.

Lijepo za Artukovica, tako mlad a tako "uspjesan"!!! Čudno kako mu je dedek vjesto preuzeo za kikiriki jednu takvu firmetinu kao sto je bio Franck!!! Gdje je uskok i sta radi????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije