Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE UPUĆENA

Željka Markić o pokretanju referenduma o pobačaju: 'Meni je to prvi glas'

Željka Markić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
11.10.2016.
u 12:33

Željka Markić, čelnica udruge U ime obitelji, komentirala je izjave Ivana Zvonimira Čička o tome kako će 'njena grupacija' pokrenuti referendum o abortusu

Nakon što je Ivan Zvonimir Čičak, član Hrvatskog Helsinškog odbora, u gostovanju za N1 izjavio kako će 'Markićina grupacija pokrenuti referendum o pobačaju' i time skupiti mnogo potpisa, Željka Markić demantirala je navode.

- Hoće li referendum proći, ne znam, ali očigledno je da će to i kod nas biti vruća tema, kao u Americi i u drugim zemljama. Dva su problema, moralni i pravni. Tu raspetljati čvor, to će biti problem -  kazao je Čičak.

Čelnica udruge u Ime obitelji i istoimene stranke, o svemu je saznala putem interneta i poručuje: 'Njega morate pitati otkud je dobio te informacije, meni je to prvi glas'.

>> HDZ neće zabraniti pobačaj, osim ako se obavlja radi odabira spola

>> Ustavni sud održao prvi radni sastanak u vezi sa zakonom o pobačaju

Komentara 16

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
12:48 11.10.2016.

Tko se boji referenduma?

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
12:52 11.10.2016.

Kada im je ta gospođa tako nevažna i marginalna ličnost, pa što se svi "spotiču" o nju i nastoje je ocrniti?! Šta nije to malo mimo pameti??

Avatar niwrad
niwrad
14:26 11.10.2016.

U ovoj cijeloj priči o pobačaju zanimljiv je paradoks tolerancije i progresije zagovornika pobačaja. Tako se često s njihove strane može čuti da je zabrana pobačaja "povratak u srednji vijek" te nešto tako nazadno da zaslužuje javnu osudu. U skladu s tim, ako netko slučajno pisne o zabrani pobačaja na njega se baca drvlje i kamenje. No, nepobitna je činjenica da se pobačajem namjerno iz utrobe majke vadi dijete. Dijete se vadi se iz mjesta koje je po samoj prirodi određeno da bude mjesto najveće sigurnosti i zaštite. Čak i životinje nagonski poštuju tu biološku činjenicu. I sad pazite ovu inverziju: onaj koji je za to da dijete ostane u okružju sigurnosti i zaštite i iskusi život čovjeka, on je zatucani mračnjak iz srednjeg vjeka, a onaj koji brani trganje djeteta iz utobe majke on je napredan i tolerantan progresivac, koji još daje moralne prodike ovom prvom. Koji čovjek može probaviti takvu inverziju stvarnosti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije