Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno pismo predsjednici

'Nitko nije reagirao na zločin policajca zbog smrti Darka Pajičića'

Darko Pajičić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
23.11.2015.
u 13:57

Molimo Vas da također upotrijebite sve svoje ovlasti kako bi svi ali baš svi sudionici i tvorci ovog i svih ovakvih činova u bilo kojem segmentu društva odgovarali za svoja nedjela te bili privedeni pred lice pravde, ističu u Kordinaciji

Nakon što je prošloga vikenda preminuo vukovarski branitelj i dragovoljac Domovinskoga rata Darko Pajičić Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara uputila je danas otvoreno pismo predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović. Koordinacija u pismu podsjeća predsjednicu na događaje koji su doveli do ozlijeđivanja Pajičića kao i kasnije aktivnosti koje su provođene.

– Našega Darka više nitko ne može vratiti, no ovo Vam pišemo kako bismo Vas upozorili na katastrofalnu situaciju u Republici Hrvatskoj, u svim njezinim najosnovnijim a time i najbitnijim segmentima jednog uređenog, demokratskog društva u cjelini, kakvo bi trebalo biti i naše, no ono to nije. U Republici Hrvatskoj, urušena su gotovo sva tri stupa vlasti – sudbena, zakonodavna i izvršna i to smatramo sumrakom društva u kojem živimo i kojeg smo mi stvarali – navodi se u priopćenju i dodaje kako ova tri stupa vlasti u situaciji kada se izvršna vlast postavi iznad zakonodavne ne mogu opstati.

– Nitko, ali baš nitko nije reagirao, pa čak ni Unutarnja kontrola MUP-a na pravovaljan način, već je za svoje zlodjelo policajac S.S. bio nagrađen, jer "tu nema ništa sporno". DORH nije unatoč našim naporima učinio ništa, upravo suprotno, mirno i prešutno nastavili su dalje – tvrde iz Koordinacije te apeliraju na predsjednicu da svojim položajem i ovlastima, ne samo kao vrhovne zapovjednice oružanih snaga RH već i kao osobe koja svojim potpisom potvrđuje mandat novoj Vladi, spriječi agresiju na grad Vukovar, na hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, agresiju koja se perfidno širi po cijeloj Hrvatskoj.

– Molimo Vas da također upotrijebite sve svoje ovlasti kako bi svi, ali baš svi sudionici i tvorci ovog i svih ovakvih činova u bilo kojem segmentu društva odgovarali za svoja nedjela te bili privedeni pred lice pravde. Dugujemo to našim mrtvima, dugujemo to našoj djeci.Svatko tko smatra da je mešetarenje položajima vrijednije od ljudskih života, ponosa i identiteta, tome nije mjesto nigdje drugdje nego iza rešetaka. Odgovornost mora konačno postati obveza – zaključuju iz Koordinacije.

>> Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara od Cvitana traži pokretanje istrage zbog Pajičića

>> Preminuo Darko Pajičić, branitelj ozlijeđen prilikom razbijanja ćirilične ploče

Komentara 32

DU
Deleted user
16:12 23.11.2015.

To je nama naš SDP dao..hvala vam partijo. puno vam hvala za ove četiri godine. skoro pa ste sve uništili i zaratili s hrvatskim logorašima i 100% invalidima. svaka vam čast SDP, to treba znati.

KA
KaNiDora
14:13 23.11.2015.

Sad ćemo vidjeti što Kolinda može i hoće !! Ili je sve bilo tra la la i s njene strane .. dosta je bilo naslikavanja, ajmo raditi nešto

JA
japaja0109
16:19 23.11.2015.

eh hrvati...tako to bude kad izaberete komunističku partiju da vam vodi državu. jel ste vi svjesni da kad komuniste dovedeš na vlast, da si im onda dao i mup, vojsku, tajne službe, sve si im dao ?!? djecu koljača vi dovodite svojim glasovima za premijere i predsjednike. sin čovjeka koji je klao fratre zato što su HRvati je po vama Hrvat !? svi smo skupa tupavi i neka nam ne bude alibi ova plaćenićka medijska močvara, sami smo krivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije