OTVORENO PISMO

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara od Cvitana traži pokretanje istrage zbog Pajičića

Darko Pajičić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
23.11.2015.
u 08:28

"Krv nevinog je pala okrvavivši ruke odgovornih, počinitelja i nalogodavaca"

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara uputila je otvoreno pismo glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu tražeći pokretanje istrage po službenoj dužnosti zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom vukovarskom branitelju i logorašu Darku Pajičiću, koji je preminuo u subotu.

Pajičić je, podsjetimo, teško ozlijeđen prije više od dvije godine kada je s prijateljem pred zgradom policije razbijao dvojezičnu ploču, a tijekom intervencije policajca S. S.

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara traži istragu "protiv svih odgovornih osoba", s naglaskom na policajca S. S., ali i protiv ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i premijera Zorana Milanovića.

– Krv nevinog je pala okrvavivši ruke odgovornih, počinitelja i nalogodavaca. Krv nevinog ne traži osvetu, nego pravdu. Nebo je svoje reklo, na potezu je ovozemaljska pravda, prvi među njima DORH i Vi, gospodine Cvitan – poručuje se u otvorenom pismu koje potpisuju Zorica Gregurić i Tanja Polić Marković.

Đuro Glogoški priopćio je da će branitelji koji prosvjeduju u Savskoj danas u 14 sati zapaliti svijeće ispred Ministarstva unutarnjih poslova u Savskoj cesti 39 i molitvom odati počast Darku Pajičiću u znak poštovanja prema njegovoj žrtvi, ali i upozorenja na policijsku brutalnost.

>> Preminuo Darko Pajičić, branitelj ozlijeđen prilikom razbijanja ćirilične ploče

Komentara 26

BL
Blizard
08:47 23.11.2015.

Istraga nije pokrenuta ni pored tolikih svjedočenja za nečovječno ponašanje SS koji je nosio odoru hrvatskog policajca te isti nije dozvolio da se ozlijeđenom Pajicicu pruzi pomoć iako se davio u krvi ,sve to sa prijetnjom pištoljem i ubojstvom .svee to nije bilo dovoljno da se sprovede istraga nego zločinac dobija i zaštitu sve to vrijeme .Ranko Osoja ,ostavka i stegovne mjere ,počinitelj SS u istražni zatvor u Remetincu ,Milanović koji sve to pokriva ostavka i stegovne mjere !!

Avatar zetvukovarski
zetvukovarski
08:48 23.11.2015.

Ostojiću jesi li oprao ruke od krvi Darka Pajičića,jednog dana ćeš ipak odgovarati za to ubojstvo.Darko počivaj u miru i neka ti je laka Hrvatska gruda.

DU
Deleted user
09:53 23.11.2015.

U svakoj demokratskoj državi na svijetu neutralan istraga bi već davno bila pokrenuta,ovaj slučaj se ne smije pomesti ispod tepiha,ako ministar Ostojić ne želi ništa poduzeti trebalo bi se obratiti predsjednici ili međunardnom sudu,ipak smo mi članica EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije