Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ne želim uvrijediti hrvatski narod'

Vučić: Boli me što sam kao premijer morao prešutjeti najteže uvrede na račun Srbije

29.08.2016.
u 13:45

Na tako nešto ne možete odgovoriti, a da ne uvrijedite neke druge, izjavio je Vučić.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić sazvao je danas u Beogradu strane veleposlanike i šefove misija međunarodnih organizacija kako bi ih upozorio na to da je "sigurnost regije ozbiljno narušena".

Rekao je i kako "napadi koji dolaze iz Hrvatske nisu zbog izborne kampanje, nego da je to "kontinuitet antisrpske politike koja traje godinama".

– Boli me što sam kao premijer morao prešutjeti najteže uvrede na račun naše zemlje – rekao je Vučić.

Kazao je to nakon sastanka s diplomatima, kad je otkrio da je imao dva poziva da dođe u Hrvatsku na Dubrovnik forum, i da je želio doći, ali da mu je "na lijep način poručeno da nije poželjan", što, dodao je "znaju međunarodni čimbenici".

Vučić je kazao kako neće odgovarati na prozivke iz Hrvatske, i neće odgovarati "ni Milanoviću ni Plenkoviću iako je on bio tema njihove debate". 

– Nema teže uvrede nego kad netko kaže da smo ''šaka jada''. Ne jer se bojim, ne jer mi to ne bi donijelo bodove... Ne, na tako nešto ne možete odgovoriti, a da ne uvrijedite druge. Ne želim uvrijediti ni hrvatsku državu ni hrvatski narod – kazao je Vučić.

Veleposlanicima se predstavio kao čelnik države koja će se potpuno suzdržavati od eskalacije napetosti.

Pozvao je i novinare da ih odvede u Vojvodinu i pokaže "što su napravili za zaštitu hrvatske manjine" i kako je provedeno ono što je dogovoreno s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.
Može se očekivati da će Vučić nastaviti diplomatsku akciju predstavljanja Srbije kao mirotvorca, posebice jer je najavio skori niz susreta s najvišim stranim državnicima iz Mađarske, Francuske i Velike Britanije.

Komentara 165

MO
mobitel20
14:10 29.08.2016.

Eto, neka i mladji narastaji upoznaju velikosrpsko licemjere i laganje u oci...Kaze "ja nisam vredjao, Hrvatska nije tema u Srbiji" !? A konstantno bas on, pa tzv.predsjednik-sluzbeni cetnik Nikolic i svi ministri visekratno govore o povampirenoj ustaskoj Hrvatskoj (doslovno tako), pa da smo "sramota EU" itd...a godinama svaki tjedan je medijska hajka u emisijama i kokumnama di se laze o "proterivanju, genicidu u Oluji" koja je "ponqvljanje Jasenovca"(pri tom Jasenovac stostruko preuvelicavaju) !!! Uz te lazi, ponasaju se kao da je rat poceo 04.08.1995, a ako je nesto prije bilo, bio je otpor genocidnim ustasama u namjeri separacije...eto, ove likove pomazu neKulturnjqci, lekovici, tomici,novi list ,frljic i pajdasi, pupovac...iste grozomorne i lazbe teze plasiraju...zasto, zapitajte se !

DU
Deleted user
14:04 29.08.2016.

Laž je u samom biću Srbina !

ZA
Zagrebforever13
14:17 29.08.2016.

Nakon sto je lagao da su mu ustase pobile obitelj u 2. Svjetskom ratu, nakon sto je prije nekoliko dana izjavio da je u Hrvatskoj na djelu 'povampirena ustaska politika', nakon sto svi tabloidi (velikosrpski Informer pogotovo) pod njegovom kontrolom sire masovnu histeriju o ugrozenosti i hapsenju Srba po Hrvatskoj i ustaskom rezimu u Zagrebu, nakon sto se gotovo svi njegovi ministri natjecu u uvredama Hrvatskoj (prascic Dacic i pripadnik romske manjine Vulin), sad se licemjerni Cetnik pravi gospodin i ne zeli uvrijediti Hrvatsku i Hrvate. Vucic je uvijek 'mirotvorac' kad zakuha kasu i izazove izlijeve mrznje izmedju naroda. Ne vjeruj Vucicu ni kad darove nosi... Zaboravih i da je odobrio diplomatsku putovnicu notornom Seselju da bi ovaj mogao doc u Zagreb provocirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije