Naslovnica Izbori 2016 Izbori 2016

Milorad Pupovac: Milanović se mora ispričati za 'šaku jada'

Milanović je nastavio biti neugodan i u SMS porukama, tvrdi Pupovac. O porukama ne želi govoriti jer “neka mjera mora postojati”
27. kolovoza 2016. u 17:38 116 komentara 9486 prikaza
mm
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Istoga dana kad je oštro kritizirao predsjednika SDP-a Zorana Milanovića zbog njegovih kontroverznih izjava na zatvorenom sastanku s hrvatskim braniteljima, potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac bio je u komunikaciji s Milanovićem, i to, kako doznajemo, ne u telefonskom razgovoru, nego putem SMS poruka, no jučer Pupovac nije želio otkrivati što mu je to Milanović rekao.

– Bolje da o tome ne govorim – znakovito je poručio Pupovac. – Neka mjera mora postojati – dodao je ostavljajući dojam da je Milanović bio prema njemu oštar i da bi prepričavanje Milanovićevih poruka pojačalo dojam neprimjerenosti njegove komunikacije.

Pupovac očekuje da se Milanović ispriča za svoje izjave kao što su “šaka jada” na račun Srba i Srbije ili “big shit” na račun Bosne i Hercegovine. Te su izjave izrečene na tajno snimanom zatvorenom sastanku s braniteljima početkom ovog tjedna.

– To što je učinio Milanović nije nas približilo, nego udaljilo, ali zbog toga ne mora ispaštati ni cijela stranka ni cijela koalicija. Jedan član, makar bio i predsjednik, ne može određivati kakvi će biti odnosi stranaka. Očekujemo ono što bi svatko napravio: da narodima koje je povrijedio uputi poruke u kojima će pokazati svijest da ih je povrijedio i da pokaže neophodnu političku kulturu – rekao je Pupovac jučer za N1. Kako neslužbeno doznajemo, u prekjučerašnjoj komunikaciji s Pupovcem Milanović ne samo da nije pokazao takvu namjeru, nego je nastavio biti privatno neugodan, što je upravo razlog zbog kojeg Pupovac ne želi otkrivati sadržaj te komunikacije.

Milorad Pupovac reakcije na snimku Pupovac: Milanović za šaku glasova druge proglašava šakom jada, to je ozbiljan indikator bijede Tom “aferom” Milanović, čini se, nije ni dobio ni izgubio Nino Raspudić Milanović ustaša? 
Ne, samo tuđmanist

– Ne želim govoriti o onome što ne bi doprinijelo smirivanju odnosa i što bi samo dodatno moglo pojačati tenzije i zapravo pokazati da je stvar mnogo ozbiljnija nego što se čini – rekao je Pupovac. Dodao je kako se Milanović, kao političar koji zbog prethodnog premijerskog iskustva spada u kategoriju državnika, izrečenim izjavama pridružuje “onima koji lože vatru verbalnog rata”.

Milorad Pupovac često je u javnosti kritiziran argumentom da se nikad od njega nisu čule tako oštre kritike na račun premijera Srbije Aleksandra Vučića ili predsjednika Tomislava Nikolića kao što su se sada čule kritike na račun Milanovića. No, Pupovac na to kratko odgovara:

– Ja sam davno rekao “ne” jednoj politici koja je dolazila sa srpske strane i nisam mijenjao svoju poziciju – kaže.

>> Milanović ustaša? 
Ne, samo tuđmanist

>> To što je Milanović rekao, vrh u Srbiji o nama govori javno

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar banovina
  banovina:

  Evo šaka ste jada! Jel se i ja sad moram ispričati?

 • Avatar Frano1
  Frano1:

  Četnici i partizani su braća još od 45.te. Pa nećete valjda sada udariti jedan na drugog. Saberite se, moglo bi u pitanje doći ono za što se borite godinama a to je realizacija rušenje Hrvatske države i realizacija plana sanu2

 • 777CRO:

  Da li je pupovac predstavnik vucica , Nikolica seselja ili je on u hrvatskom saboru ... Da li pupovac zivi od hrvatskog naroda ili od Srbije ? Da li je Hrvatska samostalna drzava ili ili ... Kako je moguce je ... prikaži još! ovaj sa stanimirovicem u Hrvatskoj vlasti ?