Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi prijedlog

Sanaderova obrana za jamčevinu sada nudi 7 nekretnina – evo čije su

Ivo Sanader
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
15.10.2015.
u 16:30

Za bivšeg premijera nekretninom jamče prijatelji, supruga i obitelj odvjetnika Suića.

Čak sedam nekretnina ponudila je obrana Ive Sanadera kao novo jamstvo za njegov izlazak iz Remetinca. Njegov odvjetnik Goran Suić u četvrtak je na zagrebački Županijski sud dostavio prijedlog sa sedam novih nekretnina, a ne ulazeći u detalje, kazao je da vrijednost tih nekretnina prelazi jamčevinu od 12,4 milijuna kuna.

Među ponuđenim nekretninama, koje bi trebale osigurati Sanaderov boravak na slobodi, kuće su i stanovi njegovih prijatelja Luke Bebića, Jerka Rošina i Marija Zubovića.

Prijatelj iz Njemačke

Ta je trojka nekretnine kao jamstvo za Sanadera ponudila i 2011. kada je Sanader prvi put bio pritvoren zbog Fimi medije. Rošin kao jamstvo nudi svoj stan od 64 kvadrata u Zagrebu, a Bebić je ponudio svoju kuću u Komarni. Uz tu je kuću od 2011. do danas, sagrađen i bazen što bi, po mišljenju Sanaderove obrane trebalo povećati njezinu vrijednost. Što se tiče preostalih nekretnina koje je ponudila Sanaderova obrana, riječ je o splitskom stanu roditelja Mirjane Sanader te ponovno stanu u Kozarčevoj, koji je sud prošli put odbio jer nije etažiran.

Obrana je sada, vezano za taj stan dostavila nadopunjenu dokumentaciju, a hoće li to sudu biti dovoljno, tek će se vidjeti. Za Sanadera je nekretninom spreman jamčiti i Jerko Duško Suić, član obitelji Suić, te Josip Radoš, koji inače živi u Njemačkoj, no ima nekretninu u Zagrebu. O ponuđenoj jamčevini izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda najvjerojatnije će odlučivati u petak. No čak i kad bi sutra bilo odlučeno da sva predana dokumentacija štima te kada bi sud prihvatio ponuđenu jamčevinu kao valjanu, to ne bi značilo Sanaderov automatski izlazak iz Remetinca.

Bez potrebnih dozvola

Naime, na odluku suda, kakva god bila, stranke u postupku imaju pravo žalbe u roku tri dana od primitka pisanog obrazloženja. Ako netko podnese žalbu, o žalbi bi odlučivao Vrhovni sud, koji nije vezan vremenskim rokom. A tek kada odluka postane pravomoćna, sud može upisati hipoteke na ponuđene nekretnine, a Sanader biti pušten iz Remetinca. Drugim riječima, procedura je to koja bi mogla potrajati i cijeli idući tjedan.

Trakavica oko bivšeg premijera, koja traje već više od dva tjedna, počela je nakon što je Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu u aferi Fimi media. Istovremeno Vrhovni je sud Sanaderu odredio novi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega te mu ga zamijenio jamstvom od 12,4 milijuna kuna. U prvom pokušaju Sanaderova obrana kao jamstvo je ponudila kuću Gorana Suića i stan Mirjane Sanader, no sud je taj prijedlog odbio jer Suićeva kuća nema potrebne dozvole, a stan Mirjane Sanader nije etažiran.     

>> Jerko Rošin: Ponudio sam svoju nekretninu za jamčevinu Ivi Sanaderu

>> Može li najslavniji hrvatski zatvorenik biti opasan izvan tamnice, kome i za koga?

>> Rošin: Stan mi je na procjeni za jamčevinu. I Luka Bebić ponudio kuću kao zalog

Komentara 85

Avatar Marko314
Marko314
15:19 15.10.2015.

Sanaderovi prijatelji nemaju građevinske i lokacijske dozvole za svoje megalomanske nekretnine, pa su odvjetnici bili na mukama.

TE
TechnoCroat
15:47 15.10.2015.

Koja je to pravna kaljuza od hrvatske! Pojednostavnite zakon da je jamcevina samo u gotovini. Sudovi trebaju rjesavati tuzbe a ne baviti se procjenom nekretnina, zatim ovrhama i naplatama istih.

Avatar comandante
comandante
15:10 15.10.2015.

kada ćete malo protresti imovinu odvjetnika??? otkuda im tolika imovina?? jesu li ikada, čist iz znatiželje, nekom izdali fakturu, ja sam im sve plaćao na crna, nesmiješ ni pitati račun, sve do posljednjeg puta kada sam ga skoro prebio jer je bio bezobrazan kada sam tražio račun

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije