Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Twittervju – V.Gruden

Roditelji trebaju pružiti svu podršku sinu koji je u zatvoru

Županja braća
Foto: Facebook
1/2
13.10.2014.
u 22:42

Psihijatar dr. Vladimir Gruden o nezapamćenoj tragediji u Županji kada je brat (21) ubio brata (24)

Profesore, dječak ubojica je protekle četiri godine živio s teretom krivnje jer je svojedobno pobjegao s mjesta ubojstva prijatelja Miroslava Tunjića. Brat mu je predbacio kukavičluk i izazvao bijes. Je li se tragedija mogla spriječiti?

Još iz Domovinskog rata poznajemo tzv. krivnju i depresiju preživjelog. Siguran sam da nije htio ubiti, nego otkloniti nepodnošljiv osjećaj krivnje. Itekako je trebalo angažirati psihoterapeuta, ali i raditi s tim djetetom u školi i kod kuće. Da sam imao prilike, ja bih mu rekao da bijeg s mjesta ubojstva prijatelja nije kukavičluk, nego mudrost i da preživjeli moraju nastaviti živjeti.

Jeste li se susretali sa slučajevima da je brat ubio brata?

Nije to tako nepoznato, znamo još iz Biblije da je Kain ubio Abela. Ljubomora ne pita, osobito kod braće.

Što je sada činiti roditeljima: jedan je sin mrtav, a drugi u zatvoru?

Neće biti lako, ali djetetu u zatvoru trebaju pružiti silnu podršku. Trebaju ga uvjeriti da je ubojstvo počinio u afektu, u protivnom strahujem od samoubojstva.

>> Otac u oči gledao sina i jecao: Što si to učinio?

>> Posvađao se s bratom pa ga usmrtio bocom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije