Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
epilog slučaja

Policajac se ispričao ženi koju je u Osijeku srušio na pod i priveo jer je prešla preko crvenog

policijska snimka
Foto: Kanal MUP-a RH i policije/YouTube screenshot
1/5
18.12.2015.
u 08:14

Načelnik policijske uprave i policajac bili kod gospođe. Ispričali se. Moje je da platim kaznu uz ispriku jer zakon se mora poštivati, napisao je na Facebooku ministar Ranko Ostojić

Ministar policije Ranko Ostojić objavio je na Facebooku kako su se načelnik Policijske uprave osječko-baranjske i policajac koji je priveo ženu u Osijeku jer je prošla kroz crveno svjetlo na semaforu te poslije nije željela dati policajcu osobnu iskaznicu ispričali ženi.

– Načelnik policijske uprave i policajac bili kod gospođe. Ispričali se.. Moje je da platim kaznu uz ispriku jer zakon se mora poštivati – napisao je na Facebooku ministar Ostojić.

On je još jučer osudio osječki slučaj rekavši kako takvo policijsko postupanje ruši ugled policajaca te da je to bila loša policijska taktika.

– Ne radite to, ne možeš staricu rješavati kao da je opasan nasilnik – poručio je policajcima Ostojić. 

Podsjetimo, osječki policajac je stariju ženu koja je prešla preko crvenog svjetla na semaforu u srijedu srušio na beton i vezao lisicama, a u pomoć su mu priskočile i kolege. Dogodilo se to u samom središtu Osijeka, u Ulici Hrvatske Republike oko 11 sati. 

Nakon što je priča objavljena u medijima, reagirala je i policija koja je objavila snimku privođenja žene. 

– U cilju utvrđivanja počinitelja prekršaja, policijski službenik joj je prišao i zatražio na uvid osobnu iskaznicu, što je ona ignorirala i nastavila se kretati nogostupom. Policijski službenik je krenuo za njom, uključio kameru i upozorio ju da se cijeli postupak snima te joj izdao naredbu da se zaustavi, na što se oglušila. Nakon izrečene naredbe, policijski službenik je uporabio tjelesnu snagu kako bi onemogućio njezino daljnje kretanje – rečeno je u osječkoj policiji. 

 

Načelnik policijske uprave i policajac bili kod gospođe .. Ispričali se.. Moje je da platim kaznu uz ispriku , jer zakon se mora poštivati

Posted by Ranko Ostojić on Thursday, December 17, 2015

>> Objavili snimku privođenja: Prešla cestu 'na crveno' pa je policajac srušio na pod i vezao!

>> Ministar Ostojić osudio slučaj iz Osijeka: Ne možeš staricu rješavati kao da je opasan nasilnik 

Komentara 270

Avatar Honduras
Honduras
08:38 18.12.2015.

baš zanimljivo - načelnik osječke policijske uprave se ispričao gospođi. a jučer navečer je izjavio da je postupak njegovog policajaca sasvim u redu. pa što se onda danas ispričava? odvatni su!!!

ML
mladaklada
08:43 18.12.2015.

Ne treba umanjivati odgovornost gospođe u prekršaju niti preuveličavati težinu postupka policajca, ali najviše bode u oči nekorektan stav javnosti kad se vide naslovi članaka - nije policajac grubo priveo počiniteljicu zbog prelaska na crveno svjetlo, nego zbog višestrukog oglušivanja na njegove pozive da se zaustavi i prihvati postupak uručivanja prekršajne prijave. Kad još dodate pružanje aktivnog otpora, budimo realni, sve je još i dobro prošlo, makar nam ovo nije trebalo.

AZ
antonio_zg
08:36 18.12.2015.

Pitanje je stvarno kompleksno. Da je moja majka ovako 'smirena' od strane policije podivljao bih. Ali to sto bi meni to bilo strasno i sto bih bio bijesan ne znaci da je to ispravno s moje strane. Na stranu simpatije ili antipatije prema ministru policije, ali nema sta on preko fejsbuka 'rješavati' ovo pitanje. Ovdje nije problem prelazak preko crvenog ( ja platio 300 kn kod studentskog doma na Savi zbog prelaska ceste mimo prijelaza), nego je problem u tome da se netko oglusio na opetovane zahtjeve sluzbene osobe da se zaustavi u svrhu legitimiranja. Postavlja se pitanja jel bi bila ista reakcija ministra policije ( ili nekog drugog) da je ovo napravljeno npr 20-godisnjem obrijanom celavcu od 80 kila? Vjerojatno bi svi rekli da je to ok? A sto je toliko drugacije? To sto je netko stariji ili drugog spola ne bi smjelo utjecati na to što će policajac napraviti. Besmisleno je sad vracati se nazad, ali ovo je isti ministar kojem je razbijanje limenih ploca s cirilicom bilo rusenje drzave i legitiman razlog da nekome razbijes glavu. I onda pustati snimke kako je netko sa zavojem na glavi sam pijan pao i ubio se... Ovo je isti ministar koji ljude koji mirno prosvjeduju na cvjetnom i ispred privatnih kuca digne sa 4 policajca i baci ih u marice. Opet, na stranu sto ja mislim o tome, bitno je da se i kod cirilice i kod delozacije provodi zakon. Provodio se i ovdje. To sto vani ima ubojica ili lopova koji jos nisu rijeseni ne znaci da policija ne treba provoditi i druge 'manje bitne' zakone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije