Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak ministra

Obersnel razočaran smjenom Linića: To nije kolegijalno ni ljudski!

Vojko Obersnel
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
06.05.2014.
u 13:59

– Izgubio sam povjerenje u vrijednost i važnost komunikacije unutar stranačkih tijela, u predsjednikovo poštovanje prema bazi stranke – kaže Obersnel

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel nije siguran da će odnosi u SDP-u ostati jednaki, "nepomućeni i stabilni" nakon što je premijer Zoran Milanović smijenio ministra financija Slavka Linića.

– Način na koji se premijer odlučio riješiti ministra financija za mene je doista neočekivan postupak, nimalo kolegijalan i nimalo ljudski – smatra Obersnel i dodaje da se poruke o smjenama ne šalju putem medija već se takve odluke raspravljaju na tijelima stranke.

"Duboko sam razočaran kao član stranke"

– Duboko sam razočaran kao član stranke, ali i na posve ljudskoj razini kao kolega i prijatelj obojice aktera ove priče – poručuje riječki gradonačelnik koji smatra nedovoljnim razlog zbog kojeg je Milanović smijenio Linića.

– Kada odlučite smijeniti ministra koji je uspio u svom resoru načiniti najveći broj reformi, koji je od javnosti najbolje ocijenjen član Vlade i prepoznat kao vrijedan radnik onda, prema mome mišljenju, morate imati puno snažniji i jasniji razlog od nekakvih intriga i onih koji bezimeni već mjesecima udaraju po ministru financija u medijima – kaže Obersnel i dodaje da je u ovom slučaju očito riječ "o dubokom nerazumijevanju, nepremostivom jazu, nepotrebnom pokazivanju mišića i izravnoj odluci premijera" koju je Milanović donio iz Obersnelu "nepoznatih razloga".

Premijer se postavlja voljom baze, a ne ukazom

Ugledni SDP-ovac smatra da se za utvrđivanje nečije odgovornosti treba koristiti zakonom propisanim postupcima, provesti istrage i pričekati okončanje postupaka. – Sve suprotno tome ples je po žici koju su rastegli mediji, i to mi se ne sviđa. Što se optužbi tiče, u ovoj zemlji još uvijek istrage provode nadležna tijela, a ne mediji – poručuje Obersnel te dodaje kako će Linić jako nedostajati Vladi iako cijeni Lalovca kao najavljenog ministra.

– Nisam siguran da će nakon ovoga odnosi unutar naše stranke ostati jednaki, nepomućeni i stabilni. Izgubio sam povjerenje u vrijednost i važnost komunikacije unutarstranačkih tijela, u predsjednikovo poštovanje prema bazi stranke – kaže Obersnel koji tvrdi da ne osporava pravo premijera na biranje i razrješavanje ministara, ali i dodaje da "ni jedan premijer dosad nije postavljen ukazom nego upravo voljom svoje baze".

>>Milanović smijenio ministra Linića!

>>'Sramim se! Ovo je početak kraja. Hvala ti Slavko'

>>Svi htjeli vidjeti smjenu Linića: Službenu stranicu Vlade posjetilo rekordnih 10.500 ljudi

Komentara 109

Avatar johny21
johny21
14:07 06.05.2014.

Oho, šta je ovo? Zar niste svi stali iza Zokija?

SL
_Slavonac_
14:10 06.05.2014.

Zoki sad si gotov! Raspad sistema!

ST
stefj
14:15 06.05.2014.

He, he, Riječki blok SDP-a diže revoluciju... Eh taj SDP i cijeli kukuriku - od dolaska na vlast bave se sobom i unutarstranačkim tj. unutarkoalicijskim previranjima. Šteta koju su napravili Hrvatskom gospodarstvu i izostanak reformi za njih su sporedne stvari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije