Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o peticiji ''Za dom spremni''

Milanović: Pozvao bih ih da poslušaju govor predsjednika Tuđmana

Milanović
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/5
25.08.2015.
u 13:00

– Pozvao bih ih da poslušaju govor predsjednika Tuđmana na nekom od predizbornih skupova iz 90-ih, kad se osnivao HDZ, što je mislio o tome i o ulozi Hrvata u partizanskom pokretu i o tome što to znači za hrvatsko nacionalno biće. Neka se vrate tamo, to vrijedi i za vodstvo HDZ-a i sve one koji žele vratiti Hrvatsku natrag u mrak – rekao je premijer

Predsjednik Vlade Zoran Milanović u sklopu službenog posjeta Međimurskoj županiji u pratnji ministra zdravlja Siniše Varge obišao je bolnicu u Čakovcu i gradilište Doma zdravlja.

– Govoriti o strategiji za izbjeglice je komično jer strategije za ovako iznenadan događaj nema ni Europska unija. Najviše će ih morati preuzimati najveće države koje imaju najveće resurse. Strategija mora doći od najvećih, Berlin, London, Pariz, Rim... – rekao je Milanović.

Ne možemo kao prije 20 godina primiti više od pola milijuna ljudi, ali možemo pomoći, dodao je premijer.

O peticiji kojom se traži da se "Za dom spremni" uvede u Oružane snage, rekao je:

– Pozvao bih ih da poslušaju govor predsjednika Tuđmana na nekom od predizbornih skupova iz 90-ih, kad se osnivao HDZ, što je mislio o tome i o ulozi Hrvata u partizanskom pokretu i o tome što to znači za hrvatsko nacionalno biće. Neka se vrate tamo, to vrijedi i za vodstvo HDZ-a i sve one koji žele vratiti Hrvatsku natrag u mrak.

Vezano uz pregovore s IDS-om, rekao je da su pri samom kraju pregovora. Ako sporazum ne bude potpisan u subotu, bit će, kaže, u ponedjeljak.

– Nema potrebe govoriti im da su im vrata otvorena zato što su unutra. Moramo učiniti sve da Hrvatsku zadržimo na pozitivnom, zdravom pravcu kojim je krenula, na putu otvorenosti i tolerancije, a ne da se vraćamo u mrak – rekao je. O datumu izbora nije želio govoriti.

>> 'Nemamo strategiju za izbjeglice jer je nema ni EU. Spremni smo pomoći, to nisu vreće kupusa' 

>> 'U sljedećih pet godina cilj nam je produžiti životni vijek građana za dvije godine'

Komentara 98

Avatar mili99
mili99
12:19 25.08.2015.

Milanovic i strategija? To nikako ne ide u istu recenicu!

SL
_Slavonac_
12:17 25.08.2015.

Pazi ti komentar jednog premijera?! Ako drugi ne radi, zašto bi ja morao?! samo da mu je plandovat!!

SL
_Slavonac_
12:19 25.08.2015.

Zoki ti nemaš ništa, a uskoro nećeš imat ni premijersku fotelju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije