Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Matanović: 'Maestro' je namještaljka pokrenuta zbog Europske unije

22.04.2009.
u 11:35

Bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju i prvooptuženi u korupcijskom slučaju "veliki maestro" Josip Matanović odbacio je danas sve optužbe USKOK-a, ustvrdivši kako je riječ o postupku pokrenutom zbog Europske unije i namještaljki USKOK-ova pouzdanika Joška Kuzmanića.

Matanović je ustvrdio da je slučaj "maestro" posljedica namještaljke Joška Kuzmanića na čijem "nezakonitom i nemoralnom iskazu USKOK temelji optužnicu".

- Nisam počinio nikakvo kazneno djelo niti prekoračio granice svojih ovlasti. Sve što bih dalje kazao, USKOK bi okrenuo protiv mene, pa ne bih više govorio i odgovarao na pitanja - kazao je u svojoj kratkoj obrani 60-godišnji Matanović.

Drugooptuženi bivši potpredsjednik Fonda Robert Peša optužnicu je, pak, nazvao znanstvenom fantastikom, nakon čega se detaljno osvrnuo na nju.

Suđenje optuženima za korupciju u Fondu primaklo se kraju. Izvedeni su svi dokazi i nakon obrana osmero optuženika preostaju završne riječi USKOK-ove tužiteljice i branitelja optuženih te na kraju nepravomoćna presuda sudskog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda pod predjedanjem sutkinje Ivane Kršul.

Uz Matanovića i Pešu, optuženi su i voditelj Službe prodaje nekretnina Fonda Igor Petlevski, viši savjetnik u toj Službi Darko Mrkonjić, odvjetnici Juraj Parazajder i Asja Piplović te njezin suradnik Mladen Jandriček, osječki poduzetnik i izvanredni profesor tamošnjega Ekonomskog fakulteta Mane Medić.

Njih se tereti za malverzacije prenamjenom zemljišta ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorbom Osječke pivovare, procjenom zemljišta Badela i prodajom zemljišta Facinka.

Na kraj suđenja iz pritvora zagrebačkoga Okružnog zatvora u Remetincu dolazi jedino prvooptuženi Matanović koji je iza rešetaka gotovo dvije godine.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije