Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNI SUSTAV

HBK pozitivno o referendumu, dopustili skupljanje potpisa ispred crkve

U ime obitelji
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
15.09.2014.
u 17:50

"Biskupi nemaju ništa protiv referenduma ako on pridonosi plodonosnijoj i većoj demokratičnosti, te uz to promiče i služi općem dobru društva"

O referendumu o preferencijalnom glasovanju koji je pokrenula građanska inicijativa U ime obitelji danas se pozitivno izjasnilo Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije, koje je inicijativi dopustilo prikupljanje potpisa ispred crkve.

"Stalno vijeće HBK izviješćeno je o referendumu koji pokreće građanska inicijativa 'U ime obitelji' o preferencijalnom glasovanju i promjeni izbornog sustava. Biskupi nemaju ništa protiv referenduma ako on pridonosi plodonosnijoj i većoj demokratičnosti te uz to promiče i služi općem dobru društva. Pogotovo ako se njime ne krše pozitivni državni zakoni i propisi RH te pri tome ne narušavaju kršćanske vrijednosti koje su važna sastavnica hrvatske kulture. U tom vidu daje se mogućnost građanskoj inicijativi 'U ime obitelji' skupljati potpise ispred crkve", stoji u priopćenju Stalnog vijeća HBK.

>> 'Razočarani smo Josipovićevim nastojanjima da promijeni Ustav'

>> Glavni odbor HSS-a podupire inicijativu U ime obitelji

Komentara 26

Avatar El Indio
El Indio
18:49 15.09.2014.

Nema potrebe, kod jednog referenduma samo ustav preokrenili a drugi je zabranjen. Toliko o danasnjoj hrvatskoj demokraciji

TH
than
21:27 15.09.2014.

Bili lijevi ili desni, razmisljali ovako ili onako, ovo je po meni referendum koji se mora odrzati. Ovakav izborni sustav gdje nitko za nista ne odgovara, gdje se na ministarsko mjesto ne dolazi zbog znanja, vec podobnosti, pa onda ti zaposljavaju svoje rodijake je totalno trul. Pa neka bude tu i tamo i krize Vlade, nekada je bolje biti i bez Vlade, nego imati ovako nesto.

DJ
djurex
20:59 15.09.2014.

Kad bih ja sad rekao da ispred moje kuce smiju stavit stand i prikupljat potpise sta to ima kome da smeta?? Moja kuca i imam pravo..sramota je ne dati potporu ovako dobroj incijativi i ovim ljudima koji su dozivjeli medijski linc za opcu dobrobit..sramota je da vladajuci mijenjaju pravila referenduma da ga onemoguce ..sramota je da zele usutkati i preodgajati narod danas..sramota je da im u tome pomaze 95% medija u drzavi..jedino dobro iz svega toga je sto se vrlo jasno vidjelo ko gdje stoji i koliko su zapravo prejaki u odnosu na udio u drustvu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije