Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o novom zaduživanju

Gabrić: Gospodarska nam je politika svedena na cijeđenje iscijeđenog limuna

Nikica Gabrić
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
10.04.2014.
u 15:20

Problem Hrvatske je u tome što nijedna vlada ne gleda u budućnost dalje od svoga četverogodišnjeg mandata, poručuje Gabrić.

Nacionalni forum komentirao je novo zaduživanje Vlade.

- Ministar financija Slavko Linić danas je u Washingtonu kako bi zadužio Hrvatsku za još 150 milijuna eura. Otkako je Kukuriku koalicija preuzela vlast politika zaduživanja radi spašavanja državnog proračuna od bankrota postala je jedina Vladina gospodarska politika. Zaduživanje samo po sebi ne bi bilo toliki problem da je Vlada pokrenula investicije, o čemu je Kukuriku koalicija toliko govorila dok se borila za povjerenje birača. Međutim nije. Pokazalo se da najvažniju stvar koju su građani od nje očekivali, ova Vlada nije u stanju provesti. I danas, kad im je prošlo pola mandata, svaki se građanin ove zemlje može s pravom upitati: „Gospodo ministri, zašto vas plaćamo? Možda zato da onu staru krilaticu „zadužen kao Grčka“ zamijeni nova „zadužen kao Hrvatska“, stoji u današnjem komentaru Nikice Gabrića, predsjednika Nacionalnog foruma i kandidata za Europski parlament.

Gabrić smatra da se proračun dugoročno ne može spasiti politikom cijeđenja odavno iscijeđenog limuna. Komentirao je i najave da će vlada uvesti trošarine na mobilnu telefoniju, povećati trošarine na gorivo, uvesti porez na drugi dohodak, zabraniti zapošljavanje u javnim poduzećima i smanjiti plaće njihovim menadžerima.

Sve su to površne vatrogasne mjere koje neće riješiti problem, odnosno neće pokrenuti gospodarstvo, smatra Nikica Gabrić koji se izjasnio i o kritikama na račun nesposobnosti Vlade koje dolaze iz HDZ-a. Smatra da je HDZ-ove kritike iritantno slušati jer je i njihova odgovornost za naslijeđeno stanje neupitna.

Problem Hrvatske je u tome što nijedna vlada ne gleda u budućnost dalje od svoga četverogodišnjeg mandata, a bez strateškog pristupa, koji bi jasno zacrtao razvojni put Hrvatske u sljedećih 20 i više godina, oko čega bi se suglasile sve političke opcije, nećemo se pomaknuti s mrtve točke, poručuje dr. Gabrić. 

>> Vlada kukavički okreće glavu kad je riječ o ćirilici 

>> Gabrić je, nažalost, uspješan a to se ne oprašta

Komentara 7

MP
mprelesn
18:48 10.04.2014.

lijepo je rekla ona profesorica, Šeherzada Delić iz bosne svojim ministrima: mlatite praznu slamu... svi mi znamo da se vi ponavljate, ponavljate isto ono što onaj drugi kaže, samo ste samoljubivi, čini vam se da iz vaših usta to nekako drugačije zvuči!

KA
kafka
18:05 10.04.2014.

Narode, uzdaj se u se i u svoje kljuse! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . Ovakva Hrvatskaa je daleko od onoga što smo htjeli. Kradu nas već dva desetljeća. Stranke sve više nalikuju mafijaškoj organizaciji. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Izborimo se za novi izborni zakon u kojem ćemo birati ljude, a ne stranačke liste. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Birajmo ljude koje znamo, a ne stranačke liste partijskih poslušnika.

BU
Bulaba
18:12 10.04.2014.

Svaki dan je novi dan i svaki dan na Večernjaku iskače ovaj marginalni skojevac koji ima neku glupost za reći. Koje su to veze, koji su to kanali, koja je to lova da je ovaj svaki dan na naslovnici? Ili je nešto drugo u pitanju, ucjena, gay ili pedofilski lanac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije