Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nikica Gabrić: Plan je dobar, no mogao bi zapeti na bojkotu

Ključno je, kaže Gabrić, skratiti postupak, što se može ulaganjem u edukaciju i kontrolu kvalitete
18. ožujka 2014. u 19:35 12 komentara 1007 prikaza
Nikica Gabrić
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Oftalmolog i šef Nacionalnog foruma Nikica Gabrić Ostojićev je master plan ocijenio dobrom idejom, no nije siguran hoće li uspjeti u realizaciji. Provedba bi, drži, mogla zakazati na tihom bojkotu zbog političkih i ostalih otpora ministru.

– Master plan je dobrodošao, no sa zakašnjenjem od 10 godina. U njemu se puno više reducirala periferija nego Zagreb, gdje je najveći problem. Pitanje je imamo li stručne i organizacijske sposobnosti da se provedu hitna služba, dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija – drži Gabrić uspoređujući svoju kliniku gdje pacijentu u jednom danu operiraju oko i ode iz bolnice, a u državnoj bolnici dođe u ponedjeljak, a izađe u srijedu. Ključno je, kaže, skratiti postupak, što se može ulaganjem u edukaciju i kontrolu kvalitete.

>>Spajanje bolnica, manji broj kreveta i - 400 milijuna uštede

Svečano otvorenje poslovnice Eurospina u Požegi
opoziv proizvoda
Zbog pesticida se s hrvatskih polica povlače popularne grickalice: Evo kako do povrata novca
Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno
 • Avatar tajar
  tajar:

  Ne će, dakle, biti kriv Masterplan odnosno ministar Rajko Ostojić već otpor prema Ministru! Bravo doktore Gabriću, dijagnoza Vam je nepobitna!

 • gustirna:

  ma tko ovom daje po medijima ovoliko prostora.niti je parlamentarna stranka. niti je prosao nekakve izbore ali svakodnevno je po medijima.kako to da nema prvaka ostalih malih stranaka koje ne prenose ni kada demonstriraju ispred sabora.izgleda da ovaj ima prednost ... prikaži još!t zato sto je bio titov skojevac.to jugomediji jako cijene.mozda najace.

 • novo vriijeme:

  Evo opet prijatelja Gabrića da spašava Rajka Ostojića. Plan je dobar samo.... bal, bla, bla ... bolnice nemaju Gabrićevu kvalitetu itd. Možda bolnice nemaju Gabrićevu klijentelu koja može platiti 7000-22000 kuna i hotel nakon operacije. U bolnice ide sirotinja koja ... prikaži još!oja nema za hotel nakon zahvata, jer poznata je stvar da nakon zahvata treba sutradan i nakon 7 dana kontrola.