Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBNA INTERVENCIJA

Remetio javni red, napao policajca pa se srušio i umro

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
05.07.2014.
u 13:44

Desetak minuta nakon što je svladan, 36-godišnjak se onesvijestio. Policajci su mu skinuli lisice te su pozvali Hitnu pomoć koja ga je pokušala reanimirati.

Vlatko K. (36) preminuo je u noći na subotu tijekom intervencije zbog narušavanja javnog reda i mira. Kako je priopćila zagrebačka policija, policajci su došli na intervenciju u Vinkovec 12 kod Vrbovca, nakon što im je dojavljeno da Vlatko K. remeti javni red i mir. Neslužbeno se doznaje da ih je pozvala supruga Zvonka B., koji je inače policajac i susjed Vlatka K., a policiju je pozvala jer je Vlatko K. navodno vikao te lupao po prozoru njezine kuće.

Kada su se policajci pojavili na intervenciji, prvo su s Vlatkom K. razgovarali u dvorištu njegove kuće. No u jednom trenutku on je nasrnuo na njih te je napao policajca (36).Udario ga je i strgao mu je majicu, a nakon toga su ga kolege napadnutog policajca uspjeli svladati. Pritom su upotrijebili silu te su mu stavili lisice na ruke. Posjeli su ga na pod, no nakon desetak minuta, Vlatko K. se odjednom onesvijestio.

Policajci su mu skinuli lisice te su pozvali Hitnu pomoć koja ga je pokušala reanimirati. No usprkos svim naporima liječnika, Vlatko K. je u 1.42 preminuo. Uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku, a kao mogući uzrok neslužbeno se spominje zatajenje srca.

U policiji kažu da je u tom incidentu ozlijeđen i njihov 36-godišnji službenik koji je zatražio liječničku pomoć. Ozljede su mu zasad kvalificirane kao lakše. Nakon svega što se dogodilo, zasigurno će se provesti i interna policijska istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti tragičnog događaja te jesu li policajci opravdano uporabili silu. Tijekom interne policijske istrage zasigurno će se propitati i zašto je na intervenciji bio Zvonko B., koji je sa svojim susjedom Vlatkom K. otprije imao nekih nesuglasica.

>>Preminula jer je na nju pala prikolica na kojoj je bilo pet žena

>>Pješakinja poginula u naletu teretnjaka

Komentara 45

Avatar LiberalniAnarhist
LiberalniAnarhist
15:56 05.07.2014.

Prema izjavi oca preminulog sukob je bio zbog policajca iz susjedstva!!!!!!!!!!! i po svemu sudeći radi se o policijskum brutalstvu sa smrtnom posljedicom!!!!!!!!!!!!!!!!!Bojim se da će Milicija pokušati sve zataškati!

Avatar Pravednik
Pravednik
15:58 05.07.2014.

OVDJE NESTA NE VALJA! DRUGOVI U PLAVOM NESTA SKRIVAJU, OVA PRICA NE DRZI VODU!

LU
luftbrenzer
14:47 05.07.2014.

Je, je itekako je moguće da umirući opasno napadne policiju. Ne kaže se uzalud da se kobila najopasnije udara kopitom prilikom krepavanja. Tu na policajcima nema nikakve krivnje. Humani su ga mupovci oslobodili lisica iako službeno nisu morali se dok dok je potencijalni izgrednik živ. Bravo policija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije