Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usmrćenje životinja

'Htjela sam sebe eutanazirati jer sam tako obećala svojim psima'

Brankica Crosetti
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
12.09.2014.
u 22:24

Optužena za usmrćivanje 46 pasa, ispričala je mučnu priču o tome zašto je eutanazirala pse u privatnom prihvatilištu

– Htjela sam samu sebe eutanazirati jer sam tako obećala i svojim psima, da kad idu oni, idem i ja za njima. Nakon što sam dala otopinu T61 za eutanaziju psima, to sam pokušala i učiniti, ali negdje sam zagubila otopinu. Pokušala sam si oduzeti život, ali nisam uspjela – iznosila je u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu mučnu priču Brankica Crosetti (62), optužena zbog usmrćivanja 46 pasa u privatnom prihvatilištu za životinje u Blatu lani u prosincu.

Od 2009. sama se, kaže, brinula za pse, koje su ljude ostavljali na cesti, plaćala im troškove liječenja, cijepljenja, hranu i smještaj. Istodobno je, ispričala, bila izložena pritiscima Zlatka Barića, od kojeg je kupila zemlju za prihvatilište, te Zdravka Bubnića, koji joj je izradio boksove, a koji su, tvrdi, od nje tražili novac, koji im nije bila dužna.

Odlučila oduzeti život sebi i psima

– Bubnić me je nazivao i govorio da sam mu dužna i da će doći s bagerom i razrušiti sve zajedno s psima iako sam mu za radove platila 340.000 kuna, a račun je iznosio 250.000 kuna. Zbog traženja enormnih svota novca koje im nisam bila dužna, spavala sam u autu, zapustila sebe i kuću, no stalno sam bila s psima. Onda sam jednostavno rekla da to više nema smisla i odlučila oduzeti život sebi i psima kako ne bi ostali sami jer sam znala što ih čeka. Čekalo ih je 60 zakonskih dana tijekom kojih bi krepavali od žeđi i gladi i nitko ih ne bi zbrinuo te bi potom bili eutanazirani – kazala je B. Crosetti.

Svjedočio je i Bubnić, koji tvrdi da je B. Crosetti njegovoj tvrtki ostala dužna 100.000 kn, a 200.000 kn mu je platila u više rata. Kaže da je neće tužiti jer zna da nema ni novca ni imovine.

>>'Nije mučila pse dok ih je ubijala injekcijom'

>>Brankica Crosetti optužena za ubojstvo 46 pasa

Komentara 22

DU
Deleted user
22:57 12.09.2014.

Još jedna tužna priča u sumornoj hrvatskoj stvarnosti.

NV
novo vriijeme
23:14 12.09.2014.

Ona je sve što je imala uložila je u sklonište za pse, ispada je je dobra. Da je u Americi dobila bi gomilu potpora da modernizira sklonište, u Hrvatskoj joj kamatari pušu za vratom. . Nije svejedno trebala eutanizirati pse,e, nego im dati priliku da ih netko udomi.

MX
Mister X
22:33 12.09.2014.

Bjeda Balkanije svi to znaju ali samo psi laju, a ostali ne haju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije