Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigle i plaće

Imenovana nova uprava Specijalnih vozila Đure Đakovića

Đuro Đaković Specijalna vozila
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
14.12.2019.
u 10:24

Radnicima Đure Đakovića isplaćene su plaće za listopad. U ponedjeljak će se sastati štrajkaški odbor, koji će vjerojatno odlučiti o prekidu štrajka

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila izvijestila je o imenovanju nove tročlane uprave, koja je dobila mandat na šest mjeseci. Novu Upravu čine predsjednik Danijel Marić te članovi Goran Matanić i Mato Kokanović.

Dosadašnja uprava ostavku je podnijela 25. studenog, a na snagu je stupila 12. prosinca. U obrazloženju su, između ostalog, naveli kako je Društvo u vrlo kritičnoj situaciju koju uprava ne može sami riješiti, a okako ne žele biti preprekom za bilo koji daljnji proces preustroja, donose odluku o ostavci..

Radnicima Đure Đakovića isplaćene su plaće za listopad. U ponedjeljak će se sastati štrajkaški odbor, koji će vjerojatno odlučiti o prekidu štrajka.

Iz Đuro Đaković Specijalnih vozila, prema podacima sindikata, tijekom razdoblja štrajka otišlo je barem stotinu ljudi. Iz štrajkačkog odbora kazali su krajem studenog kako će ih, sasvim izvjesno, nakon vijesti o tome da konkretnih obećanja oko njihove budućnosti nema, otići još.

Premijer Andrej Plenković izjavio je nedavno da Vlada radi na tome da se osigura plaća radnicima te isto tako i na dugoročno održivom rješenju, u kojemu bi Ministarstvo obrane odigralo presudnu ulogu.

VIDEO Ministar Horvat o Đuri Đakoviću:

Komentara 9

MU
Muzakus
19:27 16.12.2019.

Ima li to veze sa vlasti koju biramo zadnjih 25 godina ?? 😳 Pa naravno, ovaj puta potpuni zaokret. Mislav Kolakušić. USTAV. HR

VH
volim.hrvatsku
12:45 14.12.2019.

Dok nama drzavu vode oni koji imaju zavrsenu POLITICKU SKOLU U KUMROVCU, napretka nema .... Onda se pojavi npr. obrazovani ministar financija koji zna posao i radio je u mega firmi ( ma kakva bila ) , nas umni narod na njega drvlje i kamenje ... Ne moze politicar raditi budines ... On treba pomoci svojim utjecajem da firme dobiju posao , kako u hr tako i u inozemstvu ...

AN
antonelić
19:40 14.12.2019.

sada će anem. premijer riješiti pitanje đ.đakovića ... jednim potezom će spasiti đuru kao što je spasio rafineriju sisak , riz odašiljače , imunološki zavod , brodarski institut , uljanik , 3.maj , agrokor , grupu borg ... a uskoro ga čeka spašavanje croatia airlinesa ... blago nama sa takvim znalcem kao što je briselski ćato koji nema jednog radnog dana u realnom sektoru ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije